26 Nisan 2024’te neler yaşandı? 26 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

26 Nisan 2024’te neler yaşandı? 26 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, ABD ve İsrail'in iddialarının aksine bir hafta içinde Gazze Şeridi'ne giren toplam 1063 insani yardım tırından yalnızca 49'unun Gazze Şeridi'nin kuzeyine ulaştığını duyurdu.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapmayı planladığı ziyaret ertelendi. ABD, "Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e tepki geldi. "İsrail Dışişleri Bakanının, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan paylaşımı ciddiyetsiz ve seviyesiz bir açıklamadır. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla dile getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu şekilde hedef alınması, İsrail Hükümetinin içinde bulunduğu ruh halinin göstergesidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Özel, "Herkesle konuşurum, herkesle müzakere ederim ama sizin için mücadeleyi asla bırakmam. Çünkü bizden millet kavga istemiyor." dedi.

Türkiye gelir dağılımı ve sefalet endeksine göre Arjantin ile yarışıyor. TÜİK verilerine göre geçen yıl ülkemizde en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay 1,8 puan artışla yüzde 49,8’e çıktı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,05 değer kazancıyla günü 9 bin 915,62 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Kartal'da bir şahıs, rezidans dairesinde tartıştığı kadını tabancayla vurarak öldürdü. Katil zanlısı, kadının ailesini arayarak intihar ettiğini söyledi. Gözaltına alınan şahıs cinayeti itiraf etti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarı çok önemli. Hedefimiz sağlıklı, sürdürülebilir yüksek büyüme fiyat istikrarı ile mümkündür. " dedi.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında bir öğrenciye tekme attığı tespit edilen zanlı hakkında "nitelikli yaralama" suçundan dava açıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum'a "Büyükşehir belediyesini kazan, kırmızı motor benden" sözü vermesinin ardından beklenen an gerçekleşti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kazanılan zaferin kutlandığı bir atmosferde, Özgür Özel, sözünü tutarak İl Başkanı Horzum'a kırmızı bir motosiklet hediye etti. İkili daha sonra şehir merkezinde motorla tur attı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan'dan Türkiye'ye ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 kişinin hudut kartalları tarafından yakalandığını duyurdu.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, kamuya alımlarda mülakatın kaldırılması çağrısında bulunarak, KPSS ve güvenlik soruşturmasının yeterli olacağını söyledi.

3 yıl önce sosyal medyadan tanışan Şırnaklı kepçe operatörü Ferhat Aykut ve Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov, evlilik kararı alarak dünya evine girdi. Ukraynalı geline 1 milyon değerinde takı takıldı.

Kardeşiyle birlikte 5,5 ay önce kara para aklama ve dolandırıcılık suçuyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Nihal Candan, anoreksiya gerekçesiyle tahliye edildi.

Kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin ardından beyaz ete yönelen tüketiciler, tavuk eti fiyatlarında da ciddi artışlarla karşılaşıyor. Bu durum, Ticaret Bakanlığını yeni tedbirler almaya sevk ederek, tavuk ihracatına yasak getirme eylemini gündeme getirdi.

Zafer Partisi'nden ayrılan Nilgün Sadıkoğlu Danışman ve Genel İdare Kurulu Üyesi Alptürk Kaya, istifa etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edileceği sağlık birimleri yeniden belirlendi. Karara göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, Türkiye’de beklenen sıcak hava dalgaları ve uzun vadeli iklim değişikliklerinin olası etkilerini değerlendirdi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ile Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sağlayan teleferik sisteminin, Mimarlar Odası'nın 2013 yılında açtığı dava sonucunda imar planının iptali nedeniyle süresiz olarak kapatıldığını duyurdu.

ATO Congresium’da bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, 500’den fazla yayınevi ve STK’nın katılımıyla bugün açıldı.

Ankara Valiliği, polis ve jandarmanın son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu, çeşitli suçlardan aranan 877 kişinin yakalandığını duyurdu.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, yeni dönemde sokak hayvanları için hem ABB ile hem de ilçe belediyeleriyle beraber çalışarak, birçok güzel projeye imza atacaklarını belirtti.

Spor dünyasından gelişmeler

Galatasaray, Süper Lig'de 34. haftasında Yukatel Adana Demirspor’u 3-0 geçerek Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 7’ye çıkardı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) 33. hafta mücadelesinde Real Sociedad ile Real Madrid, San Sebastian'daki Reale Arena Stadı’nda karşı karşıya geldi. Milli futbolcumuz Arda Güler maça ilk 11'de başladı ve maçtaki tek golü atarak takımına 3 puan getirdi.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague Play-Off ikinci maçında Monaco'ya karşı zorlu bir mücadele verdi. Fenerbahçe maçı 93-88 geride tamamladı ve İstanbul'a 1-1 ile geldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.