28 Nisan 2024’te neler yaşandı? 28 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

28 Nisan 2024’te neler yaşandı? 28 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikili, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'de acilen ateşkes sağlanmasına yönelik görüşmeleri ele aldı.

Türkiye’den gelişmeler

CHP'nin başında girdiği ilk seçimde tarihi bir başarıya imza atan Özgür Özel, "Kaybede kaybede kazanmayı öğrendik" ifadelerini kullanarak CHP'nin başarısını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'un ifadelerine göre, yeni anayasa süreci sıfırdan başlayacak bir kurgu olmayacak ancak Cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk'ün önderliğine, üniter yapının korunmasına, adalet ve insan haklarına dayalı bir yapıya sahip olacak. Bu temel ilkelerin yanı sıra, başkanlık sistemi ve demokratik meşruiyet ilkesinin korunması da önemli bir gereklilik olarak öne çıkıyor. Uçum, yüzde 50+1’in devam etmesinin önemine de değindi.

Müsavat Dervişoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından, Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, partiden istifa ettiğini açıkladı.

Bakan Tekin, üniversite sınavındaki sorularının tamamının Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitapları ve müfredatından çıkacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede hedefin gelecek yıl yüzde 20'nin altına düşmek olacağını belirterek "2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden dönecek ülkemiz. Bunun planını programını yapmış durumdayız" dedi.

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in hayatını kaybettiği suikast olayında, yeni bir detay gün yüzüne çıktı. Tetikçi Eray Özyağcı'yı olay yerinden kaçıran motokurye Vedat Balkaya'nın, cinayet sonrası çekilen ve 'görev tamam' pozu verdiği bir fotoğraf bulundu.

AK Partili Metin Külünk, seçim öncesinde yapılan anketlerde bazı kişilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne kendi adaylarını koymak için sahte anket sonuçları sunduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen "Bozdoğan-31" operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Operasyon kapsamında 6 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 38 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 06.53 sularında 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır'da Sezai Karakoç'un isminin verildiği kongre merkezinin isminin "ÇandAmed" olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk boksör Samet Gümüş, erkekler 51 kiloda muhteşem bir performans sergileyerek altın madalyanın sahibi oldu.

Eskişehir'de 5 Şubat 2022'de eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye müdahale eden Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin'in aileleri ve yakınları, 'Adalet' çağrısı yaptı. Emek Mahallesi'nde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla adalet talebinde bulundu ve devlet büyüklerinden olaya müdahale etmelerini istedi.

CHP Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, artan bölgesel gerginlikler ve değişen tehdit ortamına dikkat çekerek, hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Atama bekleyen öğretmenler Ankara’da Ulus Zafer Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yoğun yağmur ve doluya rağmen basın açıklamalarından vazgeçmeden Yusuf Tekin ve devlet erkânına seslerini duyurmak için 81 ilden gelen öğretmenler basın açıklamasını yarım bırakmadan tamamladı. Öğretmenler söz verilen 68 bin mülakatsız atamanın yapılmasını bekliyor.

Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarıda, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü öğleden sonra etkisini artırması beklenen yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilirken saat 12 itibariyle başlaması beklenen sağanak yağışın akşam saat 19’a kadar süreceği de bildirildi.

Keçiören Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilere yardımcı olmak amacıyla kendi seralarında yetiştirdiği sebze fidelerini dağıtmaya başladı. Bu kapsamda 410 köylüye 500’er fidan dağıtıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 20. Ankara Kitap Fuarı’nda “Durup Düşününce” isimli kitabını okurları için imzaladı.

Meteoroloji, gök gürültülü ve sağanaktan dolayı Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Kırıkkale'ye sarı kod uyarısı verdi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında MKE Ankaragücü, deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Avrupa kupası hedefini sürdüren Çaykur Rizespor'un ilk yarıyı 2-0 önde tamamladığı maç MKE Ankaragücü'nün geri dönüşüyle 2-2 bitti.

Trendyol TFF 1. Lig’de Göztepe, Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek Süper Lig’e geri döndü.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Liginin 29. haftasında Türk Telekom ile Beşiktaş Emlakjet, Ankara Spor Salonu'nda karşılaştı. Beşiktaş Emlakjet, maçı 89-83 kazandı.

Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 34. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor ilk 45 dakikasını 2-0 geride tamamladığı maçı 4-2 kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Mondihome Kayserispor, deplasmanda Siltaş Yapı Pendikspor'u geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Ankara Keçiörengücü, sahasında kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Ümraniyespor’u ağırladı. Keçiörengücü sahadan 4-2 galibiyetle ayrıldı.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Alanyaspor, İstanbulspor’u evinde 6-0 mağlup ederek puanını 48 yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET ise 29. haftada ağırladığı Amed Sportif Faaliyetler'i 4-0 yendi. Bu galibiyetle puanını 66 yapan FOMGET, son haftaya Galatasaray’ın 2 puan gerisinde giriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.