29 Nisan 2024’te neler yaşandı? 29 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

29 Nisan 2024’te neler yaşandı? 29 Nisan’daki önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail güçlerinin gece saatlerinde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de yaşanan çatışmaların sona ermesi ve Filistin devletinin kurulmasına dönük bir yol haritası oluşturulması gerektiğini belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i 2 Mayıs'ta kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli yüz yüze görüştü. Bahçeli'nin Çankaya'daki konutunda gerçekleşen görüşme 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleşen ilk yüz yüze buluşma olarak kaydedildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, sosyal medya devi TikTok'un kapatılması gerektiği konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Öztürk, TikTok'un milli değerlerimizi tehlikeye atan ve ahlaki çöküntüye neden olan içeriklerin yayılmasına izin verdiğini savundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-32" operasyonu kapsamında Beykoz'da bir DEAŞ'lı teröristin yakalandığını duyurdu.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuz Yılmaz, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklamada bulundu. Maçla ilgili şike iddialarında bulunan Yılmaz: “Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor! Konunun takipçisi olacağım!” demişti. TFF, maçla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs yürüyüşünün demokratik hak olduğunu hatırlatarak önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, İstanbul'da 1 Mayıs gösterileri için 40'tan fazla bölge belirlendiğini belirterek, ''Taksim belirlenen yer ve güzergahlar arasında değil.'' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyinde 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Konya merkezli 3 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gizli askeri yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,69'luk bir artışla 10 bin 82 puanla tarihi bir rekor seviyeden tamamladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs için resmi X hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve “1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz.” diyerek saat 10’da Saraçhane’de toplanarak Taksim’e yürüneceğini bildirdi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, 24 yaşındaki Hamza Demirkıran adlı şahıs, karısı Buse Demirkıran'ı tüfekle vurarak öldürdükten sonra intihar etti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde önemli bir operasyona imza attı. Nisan ayının son haftasında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, aralarında sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin verilerine göre, Ankara İl genelinde gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağışlar etkisini sürdürüyor. Özellikle yarın, 30 Nisan Salı günü için yapılan tahminlere göre, yağışların kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.

Ankara'nın ünlü balıkçılarından Mehmet Benli, Müslüm Gürses'e benzerliği ve balık tezgâhında sergilediği performansla tanınıyor. Ankara Ulus Hali'nde binlerce vatandaşın uğrak noktası olan tezgâhında, "Balıkçı Müslüm" lakabıyla tanınan Benli, balık av sezonu sona erse de bazı balıkların yaz mevsiminde de yenilebildiğini söyledi. Balıkçı Müslüm, “Şu an somon, çupra, alabalık, levrek ve çinekop mevsimi. Vatandaşlar bu balıkları alıp, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile amblem değiştirme taleplerine cevap verdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Belediye Meclisi'nin tanıtıcı amblem belirlenmesi için salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi için ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aradığı ifade edildi. Ancak, ABB Meclisi'nde CHP Grubu'nun üçte iki çoğunluğu sağlayamadığı ve tek başına amblem değiştirme kararı alamadığı belirtildi.

Bu durum üzerine ABB yönetimi, siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kente su sağlayan 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp hacimli barajlardaki genel doluluk miktarı, 28 Nisan 2024'te 33 milyon 487 bin metreküp ile yüzde 40,90 seviyesine çıktı.

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Öveçler semtinde, trafikte ilginç bir olay yaşandı. Yaşanan olayda bir kadın sürücü aracını arkaya park eden araç sebebiyle çıkartamayınca araca yumurta fırlattı ve daha sonra park yerinden çıkmaya çalışırken araca çarptı.

Kurulduğu tarihten itibaren darbelere, muhtıralara, parlamento çatısı altındaki bütün gelişmelere tanıklık eden Parlamento Muhabirleri Derneği’nin 60. Kuruluş yıldönümü TBMM’de düzenlenen törenle kutlandı.

Ankara'da, Ukrayna ve Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlikte, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıç günlerini konu alan "Mariupol'da 20 Gün" adlı belgesel filmi gösterildi.

Ankara, Türkiye'de en yüksek kira getirisi sunan şehirler arasında öne çıkıyor. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ortalama konut fiyatları ve kira getirileri incelendiğinde, Ankara'nın bu alanda lider konumda olduğu görülüyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig’de 34. Haftanın kapanış mücadelesinde Fatih Karagümrük, Antalyaspor’u konuk etti. Küme düşme hattındaki Karagümrük maçı 4-2 kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'den 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ankaragücü ve Atakan Çankaya da sevk edilenler arasında yer aldı.

Tenis'te Roland Garros'a kısa süre kala Madrid Açık’ın ikinci turunda A. De Minaur’u yenerek hem Barcelona Açık’ın rövanşını alan hem de yoluna devam eden 37 yaşındaki R.Nadal, Pedro Cachin’i 3 sette yenerek dördüncü turda Çekyalı 30 numaralı seri başı J. Lehecka’yla eşleşti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.