30 yıl sonra köye dönen vatandaşların araçları çamura saplandı!

Muş'ta gerçekleşen olayda 1993'te terör yüzünden köylerini terk eden vatandaşlar tekrardan köylerine yerleşmek için geldikleri sırada yoğun yağış sebebiyle çamur olan yolda mahsur kaldılar.

30 yıl sonra köye dönen vatandaşların araçları çamura saplandı!
Yayınlanma:

30 yıl sonra ilk defa köylerine dönenerek ev yapan vatandaşlar, yol olmadığı gerekçesi ile köylerinde mahsur kaldıklarını iddia ederek devlet yetkililerinden köylerine yol yapılması isteğinde bulundu. Muş merkeze bağlı Yamaç köyünde 30 yıl aradan sonra ev yapmak için köylerine dönen vatandaşlar yoğun yağış sonrası çamurlu yolda mahsur kaldı. AFAD ekiplerinden yardım istiysen köylüler, 3 araçta toplam 16 kişi mahsur kaldı.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Yağmur nedeniyle mahsur kalan köylüler, "30 yıl aradan sonra köyümüze dönmenin mutluluğu ile sabahın erken saatlerinde köye geliyoruz. 30 yıl sonra ilk defa köyümüze geldiğimiz için doğal olarak yolumuza stabilize dahi dökülmemiş. Dolayısıyla ufak bir yağmurda yolumuz çamur deryasına dönüşüyor. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Lütfen bizim yollarımızı bir an önce yapın” diye konuştu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Şehmus Yentür ise köyde taşıma olmadığı için yolun bakımsız kaldığını ve yağan yağmurlarla birlikte bozulmalar meydana geldiğini söyleyerek, “İl özel idaresi olarak bozulan alanlarda gerekli çalışmalar başlatılmıştır. İl özel idaresi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece gündüz çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.