4 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 4 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

4 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 4 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas, İsrail’in saldırılara devam ederek ateşkes sürecine yanaşmadığını iddia etti.

Türkiye’den gelişmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor's (S&P) tarafından notunu artırmasının ardından, uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlarının bu kararlara yansıdığını belirtti. Şimşek, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu 11 yılın ardından bir kademe yükseltirken görünümünü pozitif olarak koruduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı paylaşımda Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin yok edildiği açıklandı. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

İYİ Parti'de olağanüstü kurultayın ardından Genel İdare Kurulu toplantısı yapılarak patinin yeni yönetimi belirlendi. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olurken; Uğur Poyraz ise Genel Sekreterliğe getirildi. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanlığına Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Enver Yılmaz getirilirken, Medya Tanıtım Başkanı ise Selcan Taşçı Hamşıoğlu oldu. Meral Akşener’in ekibinden olan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yeni yönetimde yer almadı. İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı'na Hasan Toktaş, Mali İşler Başkanlığı'na Ersin Beyaz atandı. Süleyman Nevzat Korkmaz, Ali Coşkun ve Mümtaz Çoban ise başdanışmanlık görevine getirilen isimler oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Van sınırında yapılan operasyonlar sonucunda 48 kilo 234 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada tasarruf tedbirleri kapsamında önemli adımlar atıldığı duyuruldu. Bu kapsamda koruma sayısı ve koruma araçları azaltıldı.

İYİ Parti’den istifa eden Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla iktidarı eleştirerek, "Mavi Vatan'ı unutturmaya çalışan, Ege'de Yunanlılara sürekli taviz veren, işgale ses çıkarmayan ve yeni vize anlaşmasıyla Yunanistan'ı zengin etmeye çalışan bir iktidar var." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, 3 Mayıs tarihinde Pençe operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen’in kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi'nde konuşma yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Filistin davası bölgesel rekabetlere kurban edilemez. Hiçbirimiz Filistinlilerin kanı üzerinden aramızdaki meseleleri ya da rekabetleri çözme hakkına sahip değiliz. İslam aleminin dayanışması ve birlikteliği kaybolursa tek kazanan İsrail ve destekçileri olacaktır." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Saraçhane Meydanı'nda polislere taş ve sopayla saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Alman Ekonomi Günü'nde yaptığı konuşmada, "Biz Avrupa ve Orta Doğu ile hem yakınız hem de dostuz." dedi. Şimşek, 2026'da tek haneli enflasyona ulaşılacağını da ifade etti.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesi açıkladığı eşi ve kendisinin mal varlığını bu sefer de Ankara Büyükşehir Belediyesinin girişine astı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin girişine asılan ilanda, 2019 ve 2024 yıllarına ait Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş'a ait mal varlığı detayları yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret ederek seçim başarısından dolayı bir kez daha tebrik etti.

Ankara Valiliği, 5-7 Mayıs tarihleri arasında zirai don riski olduğunu belirterek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kuzey Irak Pençe-Kilit Harekât bölgesinde görevi sırasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen, Ahmet Hamdi Akseki Camiinde kılınan cenaze namazını müteakip düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, şehrin birçok bölgesinde altyapı hasarlarına neden oldu. Özellikle kent merkezinde ve çevresinde yaşanan sel felaketi kaldırımlarda, yollarda ve parklarda büyük zararlara yol açtı.

Ankara Polatlı’da sürücüsünün kontrolünü kaybettiği motosiklet, seyir halindeki bir otomobile arkadan çarptı ve bu çarpışmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Ankara Kitap Fuarı’nda sürpriz karşılaşma gerçekleşti. Gazeteci Ömer Şahin’in imza gününde Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu bir araya geldi.

Ankara'nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda, bir kadın bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları Ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, yaptığı yazılı açıklamada Başkent Ankara’nın, 2024 Ocak-Nisan döneminde ihracatını yüzde 4,4 artışla 3 milyar 866 milyon 351 bin dolara ulaştırdığını söyledi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, İstanbulspor deplasmanında 3 puanı tek golle aldı ve ligde kalmayı büyük oranda garantiledi.

Trendyol Süper Lig’de Karadeniz derbisinde Samsunspor, Trabzonspor’u 3-1 geçti ve küme düşmemek için kritik 3 puanı elde etti.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Kayserispor ile F. Karagümrük 2-2 berabere kaldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.