6 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 6 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

6 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 6 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hamas, Gazze'de ateşkes kararını kabul etti. Hamas’ın ateşkes kararı sonrası İsrail, Refah’a hava saldırısı düzenledi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hagari, yaklaşık 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentinde 50'den fazla noktaya hava saldırısı düzenlediklerini belirtti.

Gazze Şeridi'nde Hamas'ın ateşkes teklifini onaylamasının ardından, bölgede sevinç gösterileri düzenlendi.

Türkiye’den gelişmeler

MSB, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen, aralarında sözde yöneticilerin de olduğu 16 PKK'lı teröristi hava harekâtı ile etkisiz hâle getirdi.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleşen gösteriler sonrası 11 kişi daha tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Erdoğan, sosyal medya ve kamuoyunda geniş yankı bulan Afrikalı öğrenci gündemine değindi ve bu konuda yapılan eleştirilere faşizm ve ırkçılık olarak karşılık verdi. Erdoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak da MEB tarafından son bir görüşme yapılarak kararın netleştirileceğini belirtti.

Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde feci bir kaza meydana geldi. Bir yolcu minibüsü ile TIR'ın çarpıştığı kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar 50 bin tona ulaşan insani yardım miktarıyla Türkiye Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olma konumuna ulaştı." dedi.

Türkiye, elektrikli araç pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için hızla adımlar atıyor. Son yıllarda çevreci teknolojilere olan talep artarken Türkiye de elektrikli araç sektöründe önemli bir büyüme yaşıyor.

Ankara'nın Çukurambar semtinde gerçekleşen ve toplumda derin izler bırakan Sinan Ateş suikastı sonrası, iddianamenin tamamlanmasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, suikasta kurban giden Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirildiği duyuruldu.

Hamas'ın aldığı ateşkes anlaşması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Telkinlerimiz sonrasında Hamas, ateşkes kararı aldı" diye konuştu. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada da ateşkes kararının önemli olduğunu aktaran Erdoğan, İsrail'e de ateşkes konusunda baskı yapılması konusunda Batı dünyasına seslendi.

Rekabet Kurulu, Türkiye'deki Threads kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak faaliyetlerini sonlandıran sosyal medya şirketi META'ya karşı yeni bir karar aldı. Daha önce uygulanan günlük para cezasının sonlandırılmasına karar veren Kurul, şimdi ise META'ya 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulama kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mezarlarını ziyaret etti.

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, parti yönetimini oluşturduktan sonra şimdi de TBMM'deki grup yönetimini belirledi. İYİ Parti'nin TBMM'deki grubunda yapılan seçimde İYİ Parti Grup Başkanvekilliğine Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ve Turhan Çömez seçildi. Böylece İYİ Parti'nin TBMM'deki parti grubu yönetimi de değişmiş oldu. Kavuncu, İstanbul’dan Çömez Balıkesir’den belediye başkan adayı olmuştu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu. Başkan Güner, Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli Yaşar Güzel'in vefat ettiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir gerçekleştirdi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Fenerbahçe, Konyaspor’la 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Trendyol Süper Lig'in 35. Haftasında Pendikspor, Antalyaspor deplasmanında 2-1 kazanarak taraftarına ligde kalma yarışında yeni bir umut aşıladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.