6 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-35" operasyonlarıyla 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

6 organize suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar sonucunda elebaşları da dahil olmak üzere toplam 46 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda, Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Engin Tatar (Antalya), Mehmet Canbaz (Balıkesir), Eyyüp Doğruer (Gaziantep), Recep Örnek (Konya), Okday Gün (Mersin) ve Erkan Saltık'ın (Uşak) liderlik ettiği 6 ayrı organize suç örgütü ortaya çıkarıldı.

Bu suç örgütleri, kumar faaliyetleri, tefecilik, silahlı saldırılar, mal varlığına el koyma, şiddet ve baskı yoluyla haksız kazanç elde etme gibi bir dizi suç eylemi gerçekleştiriyordu. Operasyonlar sırasında, ruhsatsız tabancalar, av tüfeği, otomatik silahlar, uyuşturucu madde ve büyük miktarda para da ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların, organize suç örgütlerinin faaliyetlerine karşı kararlı bir mücadele yürüttüğünün bir göstergesi olduğunu belirtti. Bu operasyonlarla suç örgütlerinin etkisiz hale getirilerek halkın güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlandığını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.