8 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 8 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik..

8 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 8 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler: Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar ortaya çıktı. Mezardan 49 Filistinlinin cesedi çıkarıldı.

Türkiye’den gelişmeler

CHP lideri Özgür Özel, CHP’de yeni bir dönemin başladığını belirtti ve bu dönemin mücadelenin en sert verileceği zaman olduğunu belirtti. 18 Mayıs'ta Gençlik Bayramı'ndan bir gün önce atanamayan öğretmenleri, müfredatla ilgili soru işareti olanları ve mülakat mağdurlarını Saraçhane'de düzenleyeceği mitinge davet etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şu ana kadar 76 bin konutun teslim edildiğini ve önümüzdeki aylarda her ay 15-20 bin konutun daha teslim edileceğini belirtti. Bakan, yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konutun teslim edilmiş olacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçilmesinin ardından ilk grup toplantısını gerçekleştirdi.

BM'nin Dünya Göç Raporu açıklandı. Raporda Türkiye 3.6 milyon mülteci ile zirveyi kimselere bırakmadı ve üst üste 7. kez zirvede yer aldı.

Antalya’nın Kaş ilçesinde bir kişi, köpeğine zarar verdiğini iddia ettiği Orhan. S'yi ellerini ve ayaklarını bağlayıp otomobil arkasında iple 150 metre sürükledi. Gözaltına alınan Ş.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle gerçekleştirilen seçimde 35. turda da kazanan çıkmadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Olağan Seçimli Genel Kurul'da başkanını seçti. İki adaylı seçimde Oğuz Tongsir yeniden başkan oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışma sonucunda, 15 FETÖ firarisi yakalandı.

Ankara Minibüscüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, mevcut tarifenin esnafı kurtarmadığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesinden tarifenin güncellenmesini talep etti.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, vatandaşların istek ve taleplerini doğrudan alabilmek amacıyla Belediye Meclis Salonu'nda "Halk Buluşmaları" adı altında toplantılar düzenlemeye başladı. Beşikçioğlu, bu kapsamda gerçekleştirdiği buluşmayı sosyal medya hesabından da duyurdu.

Cumhuriyet gazetesinin 100. yılı kutlamaları Ankara'da devam ediyor. Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi "100 Yılın Tanığı Cumhuriyet" sergisine çok sayıda önemli siyasi katıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, ilçede turizmin geliştirilmesi ve UNESCO Dünya Kültürel Mirası geçici listesinden kalıcı listesine geçiş için yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından duyurdu.

Ankara'nın Sincan ilçesinde iki grup arasındaki tartışma büyüdü ve silahlı çatışmaya döndü. 2 kişi yaralandı.

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesinden çıkarılan 71 işçi için belediye binası önünde eylem düzenledi. Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy'un önderliğinde gerçekleşen eylemde, işten çıkarılan işçiler de yer aldı.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe Beko, Final-Four için parkeye çıktığı maçta Monaco’yu deplasmanda uzatma periyotunda 80-79 ile yenerek Final-Four'da Panathinaikos’un rakibi oldu.

Real Madrid ile Bayern Münih arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında geriye düşen Real Madrid maçı 2-1 kazanarak Şampiyonlar Liginde finale yükseldi.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında VavaCars Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 4-0 yenerek finale yükseldi ve Beşiktaş’ın rakibi oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finalinde, ilk maçı 3-2 kazandığı mücadelenin rövanşında Fiorentina, Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak finale yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.