9 kişinin katili: Mültecilerin arasına karışacaktım

Gaziantep'te eşinin de aralarında olduğu 9 kişiyi öldüren Yusuf Taş, 55 gün sonra dün Gaziantep...

9 kişinin katili: Mültecilerin arasına karışacaktım
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gaziantep'te eşinin de aralarında olduğu 9 kişiyi öldüren Yusuf Taş, 55 gün sonra dün Gaziantep Otogarında yakalanmıştı. Polisteki sorgusunda cinayetleri işleyip işlemediğini hatırlamadığını söylen Yusuf Taş, "Suriyeli sığınmacılar ile birlikte Ege’den Yunanistan’a gidecek, oradan da İtalya'ya ya da başka bir Avrupa ülkesine gidecektim" dedi

Sorgulama sırasında sık sık ağlama krizine gien Yusuf Taş'ın olay günü eşi ile konuşmak üzere teyzesinin evine gittiğini belirterek, "Tartışırken öfkelenip tabancamı elime aldım. Ama sonrasını hatırlamıyorum. 9 kişiyi öldürüp, öldürmediğimi bilmiyorum" dediği öğrenildi.

Zanlının 55 gün boyunca nerede saklandığı sorusunu ise "Dağ, taş nerede bulduysam kaldım. Sabit bir yerde durmadım" diye cevapladığı bildirildi.

Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngilizce ve Almanca bildiği ve yurtdışına kaçmak istediğini söyleyen Taş, "Yunanistan’a gidecek Suriyeli sığınmacılar ile birlikte Ege’den Yunanistan’a gidecek, oradan da İtalya olmadı, her hangi bir Avrupa ülkesine gitmek istiyordum" dedi.

PARAYI BABA VERDİ, DAYI ULAŞTIRDI

İzmir'e doğru yola çıkmak için taksiyle gittiği Gaziantep otogarında kıskıvrak yakalanan Yusuf Taş'ın otobüs biletini kardeşi Şerif Taş’ın kendi adına aldığı öğrenildi.

Yakalandığı sırada üzerinden çıkan ve babasının gönderdiği 6 bin lirayı zanlıya dayısı Arif Toz’un ulaştırdığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine gözaltına alınan Yusuf Taş'ın babası, kardeşi ve dayısı ise sorgulamalarında susma haklarını kullandı.

Öte yandan ’yardım ve yataklık’ yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden Yusuf Taş’ın babası Halil Taş’ın evinde yapılan aramada ele geçirilen tabancanın ise 9 kişinin ölümü sırasında kullanılan silah olduğu belirlendi.

SORUYU YANITSIZ BIRAKTI

Gece yakalanan ve bugün öğlene sorgulanan zanlının bu sırada sürekli ağlayarak sinir krizleri geçirdiği öğrenildi.

Polis yeleği giydirilen ve elleri arkadan kelepçelenen Yusuf Taş, polislerin arasında adliyeye götürülürken, gazetecilerin "Cinayeti neden işledin?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.