ABB Başkanı Yavaş Avrupa Günü resepsiyonunda!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda önemli açıklamalarda bulundu. CerModern'deki etkinlikte konuşan Yavaş, Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda Türkiye'nin çabalarını desteklemesi çağrısında bulundu.

ABB Başkanı Yavaş Avrupa Günü resepsiyonunda!
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resepsiyonda yaptığı konuşmada, görev süresi sona eren Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un Türkiye ile AB ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük çaba harcadığını ve önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, AB kurumları ile Türkiye'deki yerel yönetimler arasında ilişkilerin geliştirilmesine yönelik birçok projeye imza atıldığını vurguladı.

AB ÜYELİĞİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

SMART Ankara Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı gibi önemli projelerde Meyer-Landrut'un desteğini aldıklarını ifade eden Yavaş, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini de değerlendiren Yavaş, Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerleri sağlamada AB üyeliğinin önemine vurgu yaptı. AB üyesi ülkeler ile AB kurumlarından Türkiye'nin üyelik çabalarını desteklemelerini ve Türkiye'nin tam üyeliğinin gerçekleşmesi için gerekli iradeyi göstermelerini beklediklerini dile getirdi.

Yavaş'ın konuşması, Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerinde ve üyelik sürecinde yaşanan gelişmelere ışık tuttu ve Türkiye'nin AB'ye olan bağlılığını vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.