ABD Kongresi'nde ''asrın felaketi'' fotoğraf sergisi yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 16-21 Nisan tarihinde ABD’de Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili bir dizi panel ve görüşmeler gerçekleştiriyor. İletişim Bakanlığı bu bağlamda depremlerin neden olduğu yıkımı gösteren fotoğrafları sergiledi.

ABD Kongresi'nde ''asrın felaketi'' fotoğraf sergisi yapıldı
Yayınlanma:

ABD Kongre binasında gerçekleştirilen sergide 20’den fazla fotoğraf sergilendi. Serginin açılışına Türkiye’yi temsilen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeleri Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney, İletişim Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatay Özdemir’in katıldı. Ayrıca açılışa ABD Kongresinden Türk-Amerikan Dostluk Grubu Eşbaşkanı ve Güney Carolina Temsilcisi Joe Wilson ve Texas Temsilcilisi Pete Sessions da sergiye katıldı.

abd-ara.jpg

Milletvekili Ziya Altunyıldız, ABD’nin Türkiye ve Suriye halkına desteklerini takdir ederken Karar Tasarısının da kabul edildiğini hatırlattı. Altunyıldız, Güney Carolina temsilcilerine teşekkür etti.

Sessions ise açıklamalarında, Sadece depremlerin değil, korkunç artçıların yaşandığı günü hatırlıyoruz bugün. Başkalarına yardım etmek için kendini adayanları güzellikle yad etmeliyiz” dedi.

Wilson ise açıklamalarında Tasarının geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

abd-ara-ara.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.