ABD'den İran'a karşı İsrail'e tam destek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a, İran'ın ve onun bölgedeki vekillerinin tehditlerine karşı desteklerini iletti.

ABD'den İran'a karşı İsrail'e tam destek
Yayınlanma:

Blinken, Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze krizi ve diğer gündem maddelerini ele aldı.

Antony Blinken, Gallant'a, "İran ve bölgedeki vekil örgütlerinin tehditleriyle başa çıkarken İsrail'in yanında olduklarını" belirterek, tam destek verdiklerini ifade etti.

İkili, devam eden Gazze krizi ve esir anlaşmasını tartışırken, İsrail'in son günlerde Gazze'ye daha fazla insani yardım gönderme kararını da değerlendirdi.

Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Blinken, İsrail yönetiminden yardımların hızlı bir şekilde dağıtılmasını istedi. Blinken ayrıca, World Central Kitchen (WCK) saldırısı gibi olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Blinken, İsrail'den, insani yardımların ve sivil kayıpların azaltılması konusundaki taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini belirtti.

Önceki hafta Suriye'nin Şam kentindeki İran konsolosluğuna yapılan saldırının ardından, İran ve İsrail arasındaki tansiyonun arttığını hatırlatalım.

ABD Başkanı Joe Biden, dünkü açıklamasında, olası bir İran tehdidine karşı İsrail'e sağlam bir destek sunacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.