ABD'nin insan hakları raporunda Türkiye'ye 3 başlıkta eleştiri

ABD Dışişleri Bakanlığı 2015 yılı insan hakları raporunu yayınladı. Raporda Türkiye'ye, basın...

ABD'nin insan hakları raporunda Türkiye'ye 3 başlıkta eleştiri
Yayınlanma:
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığının “2015 İnsan Hakları Raporu” Bakan John Kerry’nin katıldığı basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde ise Ankara'ya, "Devletin ifade özgürlüğüne müdahalesi, hukukun bağımsızlığı ve zayıf yönetimi ile sivillerin yeterince korunamaması” konularında eleştiriler getirildi.

'MEDYA KURULUŞLARI DİJİTAL PLATFORMDAN ÇIKARILDI'

Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarının dijital platformlardan çıkarıldığı, bazı kuruluşlara ise kayyum atandığı hatırlatılan raporda, PKK ve Gülen Cemaati ile bağlantılı kişilerin gözaltına alınmasında şeffaflığın az olduğu, tutukluluk ve yargılama sürelerinin uzun olduğu belirtildi.

'KIRILGAN NÜFUS YETERİNCE KORUNAMADI'

PKK ile mücadelede “kırılgan nüfusların yeterince korunmadığı” ifade edilen raporda, “kadınlar, çocuklar, etnik ve dini grupların üyeleri ve eşcinsellerin de aralarında bulunduğu toplulukların suistimal, ayrımcılık ve şiddete karşı etkin biçimde korunmadığı”, namus cinayetlerinin de önemli bir sorun olmayı sürdürdüğü savunuldu.

KÜBA, 'OTORİTER REJİMLER' LİSTESİNDE

Raporda, ABD Başkanı Barack Obama’nın önceki ay ziyaret ettiği Küba’da “keyfi uygulamalarını sürdüğü, ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma eylemlerinin engellendiği” belirtildi.

“Otoriter devletler, sivil toplumun denetiminden kortukları için baskı uyguluyor” ifadesini kullanılan raporda, Kuzey Kore, Küba, Çin, İran ve Özbekistan’ın da aralarında bulunduğu ülkeler “tarihi otoriter rejimler” olarak tanımlandı.

AA

 

 

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.