Adlı: Konut demek, yuva demek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, “Konut demek ev demek, yuva demek, ocak demektir” dedi. Genel Müdür Adlı, Dünya Konut Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Adlı: Konut demek, yuva demek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, “Konut demek ev demek, yuva demek, ocak demektir” dedi. Genel Müdür Adlı, Dünya Konut Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Türk milletinin Orta Asya’dan Anadolu’ya göçüyle birlikte göçebe olmaktan yerleşik olmaya çok büyük bir adım attığını ve artık Anadolu’yu değişmez adresi haline getirdiğini” kaydeden Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, “Yerleşik hayatla birlikte konut kavramının da Türk toplumunun vazgeçilmezi haline geldiğini” vurguladı.

BARINMAK İHTİYAÇTIR

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı şunları söyledi, “Haberciler sokaktaki vatandaşa soruyor. “Piyangodan büyük ikramiye size çıkarsa ne yaparsınız” verilen ilk cevap konut almak, ev almak. İnsanoğlunun birincil ihtiyaçlarından birisi barınmak.  Ancak unutulmamalıdır ki, konut sadece bir yapı anlamı içermiyor artık günümüzde. Konut demek, ev demek, yuva demek, ana ocağı, baba ocağı demek. Hatta konut bizim mahremimiz, kutsalımız. O nedenledir ki haklı bile olsanız bir kişinin evine zorla girmeye kalktığınızda kanun sizi haneye tecavüzle yargılıyor” dedi. “Türkiye’de her yüz bireyden 60’ının kendi konutuna sahip olduğunu” dile getiren Adlı, “Bunun da Türkiye’nin refah seviyesini, ekonomik gelişmişlik seviyesini göstermesi açısından önemli bir kriter olduğunu dile getirdi. Adlı konut sahibi olsun ya da kiracı olsun herkesin Dünya Konut Günü’nü kutladığını” sözlerine ekledi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.