AFAD açıkladı: Tokat’ta korkutan deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 18:11'de Sulusaray ilçesinde, Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD açıkladı: Tokat’ta korkutan deprem
Yayınlanma:
Güncelleme:

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre deprem yaklaşık olarak 5.99 kilometre derinlikte meydana geldi.

Depremin merkez üssünün Tokat'ın Sulusaray ilçesi olduğu belirtilen açıklama sonrası can ve mal kaybı olup olunmadığı bilinmezken vatandaşların sokaklara kendini attığı belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir paylaşım yaptı ve depremin çok sayıda ilde hissedildiğini belirtti ve 2 ihbarın olduğunu aktardı.

TOKAT VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Tokat Valisi de sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda gelişmelerin takip edildiğini bildirdi. Vali Numan Hatipoğlu, gece meydana gelen depremler sebebiyle Sulusaray'da ziyaretlerde bulunduklarını ve dönüş yolunda depreme yakalandıklarını aktararak yeniden ilçeye döndüğünü belirtti ve kırsal kesimdeki eski binaların yıkılmış olma ihtimaline değindi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da Belediye olarak teyakkuz halinde olduklarını ve Tokat- Merkez'de korkulacak bir durum olmadığı açıkladı.

2 KATLI EV VE 5 AHIR HASAR ALDI İHBARI

Tokat'ta meydana gelen depremle ilgili güncelleme paylaşan AFAD, Yozgat'ta 2 katlı ev ve Tokat'ta 5 ahırın hasar aldığına dair ihbar aldıklarını belirtti.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Sulusaray'da gece saatlerinde de yaklaşık 1 saat arayla 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Sulusaray'da 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından kısa süre içinde 3.4, 3.4, 2.4, 2.2 ve 2.8 büyüklüğünde en az 5 sarsıntı daha yaşandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.