AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş erken seçim açıklaması

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası erken seçim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş erken seçim açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası erken seçim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ERKEN SEÇİM YOK

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çıkışına yönelik Çelik, “Erken seçim diye bir şey yok. Seçimler bitti. Milletimiz artık seçim gündeminin geride kalmasını arzu ediyordu. Vatandaşlarımızın beklentisi reformların yapılması, etrafımızdaki sorunların azaltılması ve önümüze bakacak şekilde Türkiye'nin gelişmesine imza atılması için çeşitli politikaların ortaya koyulması. Erken seçim gündemi bizim gündemimizde yok. Bunu herhangi bir politik meydan okuma gündeme getiriyorsa bunu gündeme en son getirecek kişi Kılıçdaroğlu'dur. Hükümet gündemine hakimdir. Türkiye dirayetle yönetilmektedir. Hepimizin patronu vatandaştır, vatandaş seçim istemiyor. Türkiye'nin gündeminde seçim yok, herkes önüne bakıyor. AK Parti'nin gündeminde seçim diye bir konu yoktur. Mesela diyerekten bile gündeme gelen bir konu değildir” açıklamasını yaptı.

KAÇIRMALAR BİLİNEN BİR GERÇEKTİR

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yapan anneleri selamlayan Çelik, “Çocukları için çektikleri sıkıntıyı bütün dünya görüyor. Annelerimizin bu haykırışının toplumun geniş kesimlerinde yankı bulması son derece önemlidir. Bazı yabancı basın yayın organlarının bu annelerin duruşuna sessiz kalması dikkat çekicidir. Böyle bir tablo karşısında vicdani bir duruş göstermesi gerekenlerin hükümeti suçlamak gibi bir gayret içerisine girmeleri bu davranışa gölge düşürücü bir yaklaşımdır. Terör örgütünün çeşitli zamanlarda o bölgenin çocuklarına dönük olarak ortaya koyduğu zulümler, kaçırmalar bilinen gerçeklerdir. Devlet bütün gücüyle bununla mücadele ediyor. Burada yapılması gereken bu vicdani duruşun yanında olmaktır. Bu annelerin ortaya koyduğu yaklaşım bütün dünya üzerinde de teröre karşı yükselen en büyük sestir. Bu mücadele saygın bir mücadeledir. Buradan Diyarbakır'daki asil ailelerimize sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

CAYDIRICILIK YENİ İNFAZ YÖNTEMİ GİBİ KONULAR ELE ALINACAK

Yargı Reformu Paketi'nin ne zaman çıkacağı ile ilgili de bilgi veren Çelik, “Yeni döneme başladıktan sonra bu dönemin bir reform olacağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Yargı Reformu Stratejisi çalışmamız AK Parti'nin kesintisiz reform anlayışının devamı olarak gündeme gelecektir. Demokrasi, insan hakları ve adalet taleplerini dikkate alan, bunların merkezinde şekillenen bir reform olacaktır. AB kriterlerini de göz önüne alan, bu konudaki taahhütlerimizi de yerine getiren bir içerik ve kapsama sahiptir. Yargı Reformu Stratejisi de AB ile ilişkilerimizin daha güçlü bir boyuta kavuşması için pek çok maddeyi içermektedir. Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'nin açıklanmasından sonra Adalet Bakanlığımız mevzuatla ilgili konuları gündeme aldı. Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, adalet sisteminin daha iyi işletilmesi konusunda atılacak adımları, uygulamadan kaynaklanan sıkıntıları kaldırarak, mevzuata dayanan problemlerin gecikmeksizin halledilmesini temin ederek gerçekleştirmeye çalışıyorlar. İfade özgürlüğü, savunma hakkı, adalete erişim ile ilgili son derece şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım ortaya koyuluyor. Bu şeffaf ve kapsayıcı yaklaşım ifade özgürlüğünü, savunma hakkını, adalete erişimi, adalet sisteminin işleyişinde kalitenin artırılmasını son derece güçlendirecektir. Uygulamadaki alternatif çözüm yolları da burada gündeme gelecektir. Caydırıcılık, yeni infaz yöntemi gibi konular ele alınacaktır. Yargı Reformu Stratejisi ile ilgili iç çalışmamızı bu ay içerisinde tamamlamış olacağız, Ekim ayında TBMM gündemine getirilecektir” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz gün Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirvesine değinen Çelik, konuya ilişkin şunları söyledi:
“İdlib'teki durumun yeniden kontrol alınması ile ilgili Türkiye, gerek Rusya, gerekse diğer taraflarla buradaki çalışmaları sürdürüyor. Buradaki asıl mesele insancıl, hukuk çerçevesinde oradaki insanlar için kötü durumların ortaya çıkmaması, daha fazla insanın ölmemesi, daha fazla insanın yerinden edilmemesi ile ilgili somut önlemlerin alınmasıdır. Zirve kapsamında BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanımlanan DEAŞ, El-Kaide veya benzeri organizasyonlarla bağlantılı tüm gruplara karşı ortak bir tutumun altının çizilmesi önemlidir. Suriye itilafına askeri getirilemeyeceği konusu teyit edilmiştir, itilafın yalnızca Suriyelilerin öngördüğü ortak iradeleriyle ortaya çıkan bir tablo çerçevesinde çözüleceği teyit edilmiştir. BMGK'nın 2254 sayılı kararı çerçevesinde bununla uyumlu bir siyasi sürece ulaşılması gerektiği ifade edilmiştir.”

Suriye'nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Çelik, “Çözümün en iyi adresi, güvenli bölgenin kurulması vasıtasıyla gerek Avrupa'nın, gerek İslam dünyasının elini taşın altına koymasıyla Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği burada uygun konutların yapılması yoluyla bu insanların topraklarına geri dönmesidir. Hem bu ülkelerin üzerindeki göç baskısını ortadan kaldıracaktır, hem Akdeniz'deki ölümleri ortadan kaldıracaktır, hem de oradaki rejimin bu insanlara dönük bir takım katliamlar gerçekleştirmesinin önüne bir set olarak çekilmiş olacaktır” dedi.

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.