AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası önemli açıklama: "Ortak değerlere saygı gösterilmeli"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası önemli açıklama: "Ortak değerlere saygı gösterilmeli"
Yayınlanma:

Çelik, Gazze'deki son durumu değerlendirerek Gazze'nin Türkiye'nin birinci gündemi olduğunu belirtirken, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikalarını kınadı. Küresel vicdanın ayakta olduğunu ve halkların Filistin davasına destek verdiğini vurgulayan Çelik, batılı ülkelerin ise bu duruşu ters kelepçe ile karşıladığını dile getirdi.

Çelik, insanlık vicdanının çeşitli dinlerden ve milletlerden gelen insanlar sayesinde bu soykırımı yeneceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın iradesi ve Türk vatandaşlarının duruşuyla Siyonizm'in Gazze'yi işgal edemediğini belirtti.

Çelik, "İnsanlık eninde sonunda soykırım zihniyetini yenecektir. Her konuşanın, her düşünürün de kendi sınavıdır. Bugün mesele Filistin İsrail arasındaki mesele olmaktan çıkmıştır. Meseleyi dil savaşına çevirmeye çalışanları çabası boşa çıkmıştır. Bugün mesele insanlık onurunu savunanlarla soykırımı savunanlar arasında geçen mücadeledir." diyerek yaşananları anlattı.

Ömer Çelik, Irak'ın PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesinin şart olduğunu belirtti. Çelik ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DEM Parti'nin yönettiği belediyelerde bayrak, Atatürk gibi hassasiyetlerle uğraşıldığını belirtti ve "Ortak değerlere saygı gösterilmeli." dedi.

"PARLEMENTER SİSTEM TARTIŞMASI SONA ERDİ"

Parlementer sistem tartışmalarına yönelik de konuşan Çelik, milletin bu konuda kararını verdiğini belirterek parlementer sistemde yaşanan sorunları hatırlattı ve "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sınavI geçmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin oldukça verimli geçtiğini aktaran Çelik görüşmede, iç ve dış politika başta olmak üzere çok farklı konulara değinildiğini belirtti ve Özgür Özel ile Erdoğan'ın 2 Mayıs'taki görüşmesine de değindi ve "AK Parti'nin istişare süreci devam edecek." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.