Akaryakıt artık tek fiyat: Binlerce bayide fiyatlar değişti!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yeni kararıyla birlikte, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması uygulaması yürürlüğe girdi. Bu kararla beraber, bugünden itibaren 13 bin bayide fiyat güncellemeleri yapıldı.

Akaryakıt artık tek fiyat: Binlerce bayide fiyatlar değişti!
Yayınlanma:

EPDK'nın aldığı karara göre, artık akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıt için farklılaştırılmış fiyat uygulaması sona erdi. Özellikle "95 oktan benzin ve dizel" gibi ürünlerde, "ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla satış yapılmayacak.

EPDK yetkilileri, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceklerini ancak bu farklılıkların fiyatları etkilemeyeceğini vurguladılar. Bu sayede tüketicilerin akaryakıt alırken karşılaştığı belirsizliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

EPDK'nın açıklamasında, Türkiye genelinde 13 bin bayi aracılığıyla tüketicilere en yüksek hizmet ve kalite standartlarının sağlandığına dikkat çekildi. Akaryakıt kalite izleme sistemleri sayesinde, bayilerde ve dolum terminallerinde kalite kontrolünün sürekli olarak yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, dağıtıcı lisansı sahiplerinin, akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürünlere ekleyebileceği ifade edildi. Ancak bu katkı maddelerinin kullanımı için EPDK'ye bilgilendirme ve izin alma yükümlülüğünün değişmediği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.