Akdeniz'de göçmen teknesi alabora oldu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Orta Akdeniz'de bir kez daha insan trajedisi yaşandı. Akdeniz'in sularını aşmaya çalışan bir göçmen teknesi alabora oldu ve içinde bulunan sekiz kişi, hayatını kaybetti.

Akdeniz'de göçmen teknesi alabora oldu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Yayınlanma:

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Malta arama-kurtarma bölgesinde batan tekneye müdahale etti ve 23 kişiyi kurtardı. Ancak, denizde kaybolanların sayısı net olarak bilinmiyor.

Kurtarılanların ifadelerine göre, teknenin battığı sırada denizde kaybolan diğer insanlar olduğu belirtiliyor. Sekiz kişinin ölümü arasında hipotermiden dolayı hayatını kaybedenler de bulunuyor. Lampedusa Belediye Başkanı Filippo Mannino, yaşanan trajediye ilişkin yaptığı açıklamada, bu olayın adaları derinden sarsan bir trajedi olduğunu ve maalesef benzerlerinin sıkça yaşandığını ifade etti. Mannino, insan tacirlerinin çaresiz insanları suyun üstünde bile duramayan küçük teknelerle denize göndermeye devam ettiğini ve pek çok kişinin denizde hayatını kaybetmek için para ödediğini belirtti.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, Orta Akdeniz'de yılbaşından bu yana 385 göçmen denizde kayboldu. İtalya İçişleri Bakanlığı ise yılın başından itibaren ülkeye deniz yoluyla gelen düzensiz göçmen sayısının 15 bin 774 olduğunu açıkladı.

Orta Akdeniz'deki düzensiz göç sorunu, son yıllarda Avrupa için ciddi bir mesele haline geldi. Libya, Tunus ve Malta arasında kalan bu güzergah, yoğun göç akınlarına sahne oluyor. Avrupa ülkeleri, genellikle bu rotadaki göçmenleri kurtarma görevini sivil toplum kuruluşlarına bırakıyor. Ancak, Avrupa Birliği ülkelerinin "güvenli liman" vermemesi nedeniyle kurtarılan göçmenlerin tahliyesi sık sık zorluklarla karşılaşıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.