Akköprü Kavşağı’nda kazaların ardı arkası kesilmiyor

İsmi sürekli meydana gelen kazalarla anılan Akköprü Kavşağı’nda önceki gün meydana gelen kaza bir kez daha yürekleri ağızlara getirdi.

Akköprü Kavşağı’nda kazaların ardı arkası kesilmiyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

İsmi sürekli meydana gelen kazalarla anılan Akköprü Kavşağı’nda önceki gün meydana gelen kaza bir kez daha yürekleri ağızlara getirdi. Önceki gün meydan Ankamall önünde bulunan Akköprü Kavşağı’nda meydana gelen kazada ticari taksi köprüden aşağı uçtu. Olayda 2'si kadın 3 kişi yaralandı. Aynı köprü üzerinde sürekli meydana gelen kazalar akıllara “ihmal var mı?” sorusunu getirdi.

ankamall-kaza-22.jpg

KAZALARDA CİDDİ BİR ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

10 Temmuz Salıyı Çarşambaya bağlayan gece saat 04:00 sularında Ankamall alışveriş merkezi önü Samsun Yolu üzerinde bulunan Akköprü Kavşağı’nda meydana gelen kazada 06 T 4828 plakalı ticari taksi köprüden aşağı uçtu. Kazanın ardından olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralı şoför ve yolcuları hastaneye kaldırdı. Yaralılardan duruma ağır olanların tedavileri sürerken olayda ihmal var mı sorusu bir kez daha gündeme geldi. Çünkü burada meydana gelen kazalarda ciddi bir artış söz konusu.

ankamall-kaza-2.jpg

VATANDAŞ YOLUN BU DURUMUNDAN ÇOK ŞİKAYETÇİ

Yaşanan bu kaza ilk kez yaşanmıyor, aynı köprü üzerinde daha önce defalarca kaza meydana geldi. Mart 2014’te kamyonun uçtuğu kazada 1 kişi ölmüş 3 kişi de yaralanmış, Şubat 2015’te meydana gelen kazada otomobil köprüden aşağı uçmuş sürücü hafif yaralı olarak kurtulmuştu. Mayıs 2015’te yine bir kamyon uçmuş sürücü araçtan yaralı olarak çıkmıştı. Kasım 2015’te bir tır seyir halinde olan aracın üstüne düşmüş ikisi tırda olmak üzere toplam 6 kişi araçlarında sıkışmıştı. Bunlar olan kazalardan sadece birkaç tanesi. Bu kazaların ne kadarının sürücü hatasından, ne kadarının yolun durumundan meydana geldiğini araştırdık. Vatandaşların özellikle keskin virajdan ve köprülü kavşağın bulunduğu konumdan şikâyetçi oldukları görüldü.

ankamall-kaza-24.jpg

BU BÖLGEDE ÇOK FAZLA KAZA OLUYOR

Köprünün altındaki taksi durağında 32 senedir şoför olarak çalışan Muharrem Aygül konuma ve düzene dikkat çekti. Eski kazaları anlatan Aygül, “Burada daha önce 10’ un üzerinde kaza meydana geldi daha önce kamyon uçtu içinden 12 kişiyi yaralı çıkardık, yine 6-7 yıl önce bir araç kontrolünü kaybedip düştü 2 kişi öldü, benzeri kazalar çok oluyor. Şoför arkadaşlar da hatalı olabiliyor, alkollü olarak ya da hız sınırının üzerinde araç kullanıyorlar. Bu köprünün yapımı hızlı araç kullanmayı kaldırmaz, çekmez hız sınırı 50 ama 100’le 120 ile köprüye giriyorlar. Buranın konum olarak düzen olarak yanlış yapıldığını düşünüyorum, burada bir mühendisin doğru düzgün çalışmasının gerekli olduğunu düşünmüyorum” dedi.

SON 4 YILDA MEYDANA GELEN KAZALAR

Mart 2014 1 ölü 3 yaralı,

Şubat 2015 1 yaralı,

Mayıs 2015 1 yaralı,

Kasım 2015 6 yaralı,

10 Temmuz 2018 3 yaralı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.