Algı manşetleri attıran Erdem'e CHP kalkan oldu

Karşı gazetesinin gözaltına alınan çalışanlarından bazıları ifadelerinde bir dönem gazetenin genel yayın yönetmeni olan Eren Erdem'in tüm ihanet manşetlerini FETÖ'den alarak kendi kurgusuyla hazırladığını...

Algı manşetleri attıran Erdem'e CHP kalkan oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Karşı gazetesinin gözaltına alınan çalışanlarından bazıları ifadelerinde bir dönem gazetenin genel yayın yönetmeni olan Eren Erdem'in tüm ihanet manşetlerini FETÖ'den alarak kendi kurgusuyla hazırladığını söyledi. Erdem'in dokunulmazlık zırhına bürünmek için milletvekili olduğu anlatıldı

ERDEM'İN KARŞI GAZETESİ YAYIN YÖNETMENİ OLDUĞU DÖNEMDEKİ YARDIMCISI BÖYLE İFADE VERDİ:

Karşı gazetesinin gözaltına alınan eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Bozkurt ifadesinde önemli bilgiler verdi. Bozkurt, gazete yönetiminin FETÖ bağlantılı kuruluş TUSKON'da Rızanur Meral ve Mustafa Günay ile görüştüğünü, kağıt parası ile işçilerin maaşının verilmesi için toplantılar yapıldığını anlattı. Bozkurt, Paralel yapı tarafından aralarında o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili Haliç Kongre Merkezi'ndeki montajlanmış görüntülerin de olduğu tüm haberlerin muhabir Ufuk Köroğlu tarafından gazeteye getirildiğini söyledi. Bozkurt, paralel yapının servis ettiği haberleri kurgulayan Eren Erdem'in gazete kapandıktan sonra maddi sıkıntı çekmemesine dikkat çekti.



İNTERNETE PDY BÜLTENİ GİBİ

Karşı'daki görevinden 14 Nisan 2014'te ayrıldığını belirten Mehmet Bozkurt, gazetenin kapandıktan sonra internet yayımlarında PDY'nin kumpas ve iddialarına ilişkin kamuoyu oluşturma çabasına yönelik varlığını sürdürdüğünü anlattı.



CASUSLUK FAALİYETİ YÜRÜTÜLDÜ

Eren Erdem'in, odasında Cihan Haber Ajansı temsilcileriyle görüşmeler yaptığını, kendisini bu görüşmelere dahil etmediğini anlatan Mehmet Bozkurt, Ufuk Köroğlu ve Emre Erciş tarafından getirilen haberlere yazı işlerine gerekli itirazları yaptığını ancak kabul görmediğini söyledi. Karşı'da Dışişleri Bakanlığı konutunda devletin üst düzey yöneticilerine atfedilmeye çalışılan "Gerekirse bombalarız" içerikli internet ortamında dağıtılan iddiaların manşete taşınmasının Eren Erdem tarafından bizzat gerçekleştirildiğini kaydeden Bozkurt, Erdem'in tüm itirazları otorite kullanıp reddederek 'Kan lobisi toplantısı' başlığı ile haberi bizzat yayımladığını belirtti. Bozkurt, Erdem'in CHP'den milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhına büründüğünü fakat o dönemde kendi devletine karşı tehlikeli ve netameli, gerçekliği tartışmalı haberler yapmak suretiyle paralel yapılanması içerisinde önemli rol oynadığını da vurguladı.

İŞTE 'PARALEL'İN MONTAJ ÜSSÜ

TUSKON'DA TOPLANTI YAPILDI

Soruşturma kapsamında 'Ayçiçek' kod ismiyle ifade veren gizli tanık ise gazetenin maddi sıkıntı yaşadığı dönemde paralel yapının üst düzey yöneticileriyle TUSKON merkezinde Eren Erdem aracılığıyla görüşme yaptığını, o görüşmeye TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Mustafa Günay'ın da katıldığını kaydetti. Soruşturma kapsamında ifade veren Karşı gazetesi sahibi Turan Ababey de kendisine kimsenin tape getirmediğini, yayımlaması için de talimat vermediğini, bu işin sorumlusunun Eren Erdem olduğunu belirtti.

TERÖR SUÇLAMASIYLA SORGULANDILAR

17 ve 25 Aralık darbe girişiminin algı ekibine yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 gazeteci ile bir polis memuru, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "FETÖ üyeliği", "gizliliğin ihlali" ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesinde belirtilen "kişileri terör örgütlerine hedef göstermek" ile suçlanan şüpheliler savcılık ifadesinin ardından serbest kalırken, 4'üne yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

FİNANS SORUMLUSU ŞİŞLİ İMAMI

İfadelerde gazetenin FETÖ'nün İstanbul'daki 10 şehir imamından biri olan Şişli imamı tarafından finanse edildiği bilgisi de ortaya çıktı. Gözaltındakilerin verdiği bilgilere göre Karşı gazetesi FETÖ'nün firari sanıkları Önder Aytaç ve Emrullah Uslu tarafından projelendirildi. Gizli belge ve kayıtlar Eren Erdem, Değer Özergün ve şu an ABD'de bulunan firari şüpheli Ufuk Emin Köroğlu üzerinden getirilip servis edildi.

ESKİ SAHİBİ ANLATTI

Sıradan bir tekstilci iken büyük paralar teklif edilerek gazete kurması sağlanan, darbe planı tutmayınca FETÖ'nün tüm mal varlığına el koyduğu kapatılan Karşı gazetesinin eski sahibi Turan Ababey'in açıklamaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.