Ali Yerlikaya açıkladı: Bayram tatilinin birinci gününden yüzlerce kaza!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için yoğun bir mesai harcadığını ve denetimlerin büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Ali Yerlikaya açıkladı: Bayram tatilinin birinci gününden yüzlerce kaza!
Yayınlanma:

Bayram tatilinin birinci günü olan 15 Haziran Cumartesi günü, 24 saatlik süre içerisinde toplam 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 5 kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi yaralandı. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

TRAFİK DENETİMLERİ VE UYARILAR

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, bayram tatilinin ilk gününde 407 bin 731 araç denetimden geçti. Bu denetimler sonucunda 24 bin 357 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 42 bin 720 araca ise diğer trafik kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle işlem yapıldı.

Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına harfiyen uymaya, aşırı hız yapmamaya ve araçlarda emniyet kemeri takmayı ihmal etmemeye davet etti. Trafik kazalarının önüne geçmek için bu kurallara uyulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Yerlikaya, denetimlerin bayram süresince aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.