Alkolmetreye üflemeyi 44.seferde başardı

Aksaray-Konya Karayolu üzerinde jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir kadın sürücü, jandarma ve polisi alarma geçirdi.

Alkolmetreye üflemeyi 44.seferde başardı
Yayınlanma:

53 kilometre boyunca kaçan sürücü, E-90 Karayolu'nda yapılan kovalamacanın ardından yakalandı. Ancak, alkolmetreye üflemeyi reddeden ve üflemek yerine 3 farklı alkolmetreyi değiştirmeye çalışan kadına polis, üfleme eğitimi verdi. Sonunda 44. denemesinde kadının promilini ölçebildiler ve 0.97 promil alkollü olduğunu tespit ettiler. Kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu.

Olay, Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı'nda meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelendikleri bir kadın sürücünün dur ihtarına uymaması üzerine hızla denetim noktasından kaçtı. Jandarma ekipleri, kadının plakasını bildirerek hem jandarma hem de emniyet merkezlerine haber verdi. Kadın sürücü, Aksaray istikametine doğru kaçarken, jandarma ve polis ekipleri bölgeyi abluka altına aldılar. Kısa bir kovalamacanın ardından kadın sürücü yakalandı.

Kadın sürücü, araçtan indirildikten sonra isminin Gülten Nas Y. olduğu belirlendi. Ancak, alkollü olduğu şüphesiyle polis tarafından alkol kontrolü yapılması istendi. Kadın sürücü, alkolmetreye üflemeyi reddetti ve üflemek yerine alkolmetreleri değiştirmeye çalıştı. Polis memurları, kadına alkolmetreyi nasıl üflemesi gerektiğini gösterdi ve sonunda 44. denemesinde kadının promilini ölçebildiler.

Kadına alkollü araç kullanmaktan dolayı 6 bin 439 TL para cezası kesildi ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise bir yakınına teslim edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.