Alper Gezeravcı Ankara'da coşkuyla karşılandı!

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı, 21 gün süren uzay yolculuğunun ardından Türkiye'ye dönüş yaptı. Gezeravcı, Ankara'da büyük bir coşku ile karşılandıktan sonra düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Alper Gezeravcı Ankara'da coşkuyla karşılandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ABD'ye giden Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçakla yurda dönen Astronot Gezeravcı, çocuklar tarafından Ankara'da büyük bir coşkuyla karşılandı. Ellerinde çiçeklerle bekleyen çocuklar, Gezeravcı'yı sevgi ve coşkuyla tezahüratlarla selamladı. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği 13 deneye ithafen 13 çocuk, Gezeravcı'yı Ankara'da karşıladı.

Dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla "Adam yurda dönüyor" diyerek Astronot Alper Gezeravcı'yı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı.

HEDEFLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Gezeravcı, ilk karşılamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gezeravcı, Esenboğa Havalimanı'nın VİP salonunda gazetecilere verdiği basın toplantısında, Türkiye'ye dönüşünü ve görevin başarılı sonuçlanmasını değerlendirdi. Kendisini maneviyatı yüksek bir ülke ve içten insanlarla bir araya gelmenin en güzel yanı olarak nitelendirdi. Görev sürecinde ortaya koyulan hedeflerin başarıyla tamamlanmasının mutluluğunu dile getirdi. Bu başarıda, eğitim ve kabiliyetlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı ve devlet kurumlarının güçlü iradesinin önemli olduğunu vurguladı. Görevin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Görevin Türk astronot ve bilim misyonu çerçevesinde gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'nin ilk astronotu olarak geleceğin teminatı olduğunu ifade etti ve görevde gerçekleştirilen deneyleri temsil eden bayrakları teslim ettiğini aktardı.

YURT DIŞINDAKİ KURUMLARDAN DA TAKDİR GÖRDÜ

Gezeravcı, basın toplantısında, görevlerinin sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Devletin güçlü iradesinin sadece kendileri değil, görevin icrası sırasında yurt dışındaki kurumların da gördüğünü ve takdir ettiğini ifade etti. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdikleri deneyleri bizzat izleyemeyen ancak duygularını dile getiren insanların tebriklerini ve hayranlıklarını aktardı. Türkiye'nin uzay alanındaki geçmişi ve ilk görevlerinin başarısından dolayı aldığı içten tebriklerle ülkesine döndüğünü belirtti. Görevi sadece bir birey olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak icra ettiğini vurgulayarak, yurt dışındaki basın yayın organlarında ülkesine dair gurur verici ifadeler ve yorumlar duymanın kendisini gururlandırdığını dile getirdi.

BÜYÜK BİR PROJENİN SON AŞAMASINA YAKLAŞILDI

Gezeravcı, gelecekte uzay keşiflerinin daha büyük bir hızla ve ileri seviyelere taşınacağını belirtti. Türkiye'nin uzaydaki hak ettiği yeri almak için önemli adımlar atılacağını ifade etti ve bu sürecin çok yakında başlayacağını söyledi. Devletin güçlü adımlarıyla özgüvenlerinin arttığını vurguladı. Başarının sadece bireysel değil, tüm Türk vatandaşlarının ortak bir başarısı olduğunu ve her ailenin bir bireyinin bu gurura ortak olduğunu dile getirdi.

Gezeravcı, öğrencinin "Gelecekte bizi nasıl bir teknoloji, nasıl bir dünya bekliyor?" sorusuna, bilim insanlarının çabalarının önemine vurgu yaparak yanıtladı. Şu anda büyük bir projenin son aşamasına yaklaşıldığını belirtti ve öğrencilerin bu projelerin gelecekteki adımlarının belirleyicisi olacağını ifade etti. Öğrencilerin artık kendi kabiliyetlerini deney setleriyle gösterip, deneylerin sonuçları hakkında ilk izlenimlerini edinebileceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.