Altın yatırımcısını şaşırtan karar! Kuyumcular artık satın almıyor

Küresel enflasyon endişeleri ve faiz artırım süreçlerindeki belirsizlik altın fiyatlarını yükseltirken, bu durum dolandırıcıların da altına ilgisini çekti.

Altın yatırımcısını şaşırtan karar! Kuyumcular artık satın almıyor
Yayınlanma:

Kesme altın formundaki ürünlerde artan sahtecilik vakaları, kuyumcuları tedbir almaya yönlendirdi. Kuyumcular, kesme altınları satın almama kararı aldı.

Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası olmaması, dolandırıcılara sahte üretim ve piyasaya sürme fırsatı tanıyor. Bu nedenle, kuyumcular kesme altın alım-satımından kaçınma konusunda altın yatırımcılarını uyarıyor. Paketli altınlar, üzerinde seri numarası ve üretici firma bilgileri içerdiği için sahtecilik riskini minimize ediyor.

Antalya'da faaliyet gösteren kuyumcu Çağrı Yılmaz, konuyla ilgili olarak "Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yoktur. Kesme altını satmak da zor hatta birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi belli. Kesme altınlar ise tamamen güvensiz." diyerek altın yatırımcılarını bilinçli bir şekilde hareket etmeye çağırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.