Altını olanlar dikkat: Gözler 16.30'daki kritik kararda! ABD enflasyon verileri direkt etki edecek...

Altının ons fiyatı, kritik enflasyon verisi öncesinde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın için gözler ABD enflasyon verilerine çevrildi.

Altını olanlar dikkat: Gözler 16.30'daki kritik kararda! ABD enflasyon verileri direkt etki edecek...
Yayınlanma:

Altının ons fiyatı, kritik enflasyon verisi öncesinde yukarı yönlü hareket etmeye devam ederken, gram altın ons altına paralel bir seyir izliyor. Saat 09.18 itibarıyla ons altın 2032 dolardan işlem görüyor ve dolar endeksinin gerilemesiyle değer kazanmış durumda.

Gram altın ise 1959 TL'den güne başladı ve şu dakikalarda yüzde 0,56 primle 1961 liradan alıcı buluyor.

Küresel piyasalar, haftanın en önemli verisi olan ABD enflasyonunu takip ediyor. ABD enflasyonu, Türkiye saati ile 16.30'da açıklanacak ve sürpriz bir şekilde gelebilecek veri, piyasalarda hareketliliğe neden olabilir.

Altının ons fiyatı, dolar endeksinin gerilemesi ve enflasyon endişeleriyle 2035 dolara kadar yükseldi ve şu an itibarıyla yüzde 0,46 oranında bir artışla 2032 dolardan işlem görüyor.

Gram altındaki fiyatlar ise enflasyon beklentileri ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların etkisiyle 1961 liraya kadar çıktı ve şu an itibarıyla yüzde 0,56 primle 1959 liradan alıcı buluyor.

Diğer kıymetli metallerdeki hareketlilik ve küresel ekonomik gelişmeler de altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Dolar/TL paritesi güne 29,98 liradan başlarken, Euro/TL ise 32,94 liradan işlem görüyor.

Bankalarda gram altın alış 1934, satış 1997 lira seviyelerinde işlem görüyor, marj aralığı ise 63 lira.

Analistler, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların temkinli davrandığını, enflasyon verilerinin varlık fiyatları üzerinde oynaklığı artırmasının beklendiğini belirtiyor.

Aralık ayındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankasının faiz indirimlerine yönelik öngörüler güçlenmiş olsa da, son açıklanan Avrupa verileri enflasyon endişelerini tekrar gündeme getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.