Anadolu mutfağının en ünlü salataları!

Muhteşem lezzetleriye dünyaya açılan Anadolu mutfağı, bu defa da salataları ile öne çıkıyor. Sofralardaki en güzel eşlikçilerden olan farklı salatalar sağlıklı bir öğünün başlangıcı olacak.

Anadolu mutfağının en ünlü salataları!
Yayınlanma:

Anadolu birçok farklı lezzetiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan yemek tarifleriyle Anadolu dünyanın yıldızı olmaya devam ediyor. Kuzeyden güneye, doğudan batıya tatlısı, tuzlusu tüm yemekleriyle damakları çatlatan bu toprakların en ünlü salatalarını sizler için araştırdık...

GAVURDAĞI SALATASI

Gavurdağı Salatası özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden. Gaziantep yöresine ait olan bu lezzet içerisine konulan domates, salatalık, biber, soğanıyla muhteşem bir uyum yakalarken yine Antep'e ait olan nar ekşili sosu ve üzerine gezdirilen ceviziyle sofraların bir numaralı salataları arasında yer alıyor.

gavurdagi.jpg

AMASRA SALATASI

Amasra Salatası, adından da anlaşılacağı gibi Bartın'ın deniz kıyısı ilçelerinden biri olan Amasra'ya ait bir tat. İçerisine çok farklı malzemelerin karıştırılarak yapıldığı Amasra Salatası özellikle balığın yanına tercih edilen bir numaralı eşlikçi. Taptaze farklı yeşillikler, turp, domates ve turşudan oluşan Amasra Satası'nı üstüne gezdirilen sirkeli ve nar ekşili sosu farklı kılıyor.

amasra.jpg

TAZE BÖRÜLCE SALATASI

Ege Bölgesi'nin en sevilen salatalarından olan Taze Börülce Salatası, börülcenin zeytinyağı ile buluştuğu en güzel hallerinden biri. Sofralarına sağlıklı bir lezzet katmayı isteyenler için Taze Börülce Salatı en uygun seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

borulce.jpg

ZAHTER SALATASI

Buram buram kokan taze dağ kekiğinden yapılan Zahter Salatası, en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bilinse de tüm Türkiye'ye yayılmayı hak eden lezzetlerden bir tanesi. Sarımsak, soğan, maydonoz ile çeşitlendirilen bu salata kahvaltıda dahi tüketiliyor.

zahter.jpg

KAŞIK SALATA

7'den 70'e her sofrada bulunan Kaşık Salata, domates, soğan, salatalık ve biber ve maydonozun çok küçük bir şekilde doğranmasıyla hazırlanıyor. Çatalın aksine kaşıkla yendiği için bu ismi alan Kaşık Salata, her yemeğin yanına çok yakışıyor.

kasik.jpg​​​​​​​

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.