Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi'den 'süper kupa' rezaletine tepki geldi

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesi planlanan ve dün akşam Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yapılan saygısızlık üzerine sert bir açıklama yaptı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi'den 'süper kupa' rezaletine tepki geldi
Yayınlanma:

Anavatan Partisi Lideri Çelebi, Süper Kupa'da yaşananlar için bir açıklama yaptı. Yaşananları "Türkiye Cumhuriyeti'nin şeref ve itibarıyla oynanması" olarak değerlendiren Çelebi, Türk Futbol Federasyonu'nu (TFF) ve ilgili tüm yetkilileri sert bir dille eleştirdi.

İbrahim Çelebi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Süper Kupa Finali’nde yaşananlar, ulusal marşımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan açık bir saygısızlıktır. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlük ve bağımsızlık değerlerine yapılan bir saldırıdır. Cumhuriyetimize, önderimiz Atatürk’e ve milli marşımıza karşı yapılan bu saygısızlık kabul edilemez."

TFF'YE SERT ELEŞTİRİ

Çelebi, TFF'nin ve maçın organizatörlerinin kararını da eleştirdiği açıklamasında şu soruyu yöneltti: "Bu pankartların açılıp açılmayacağını bilmek son dakikaya ait bir detay mıydı?"

Federasyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerini hiçe saydığını ifade eden Çelebi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu artık bir şeref meselesidir. Türk futbolunun bu kadar kötü yönetilmesi, sadece acizlik ve beceriksizlik değil, aynı zamanda ulusal değerlerimize yapılan bir ihanettir. Anavatan Partisi olarak, bu tür olaylara karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyuyoruz ve gereken her türlü adımı atacağız."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.