ANGİKAD başkanı Hande Öztürk: "Kadının gücü Türkiye'nin gücüdür"

ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, “Kadın istihdamının önündeki engeller kalktıkça, kadın girişimci sayısı o kadar artacak ve kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katkıları daha güçlü hale gelecek. Kadının gücü Türkiye'nin gücüdür” diye konuştu

ANGİKAD başkanı Hande Öztürk: "Kadının gücü Türkiye'nin gücüdür"
Yayınlanma:
Güncelleme:

Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Kadın istihdamının önündeki engeller kalktıkça, kadın girişimci sayısı o kadar artacak ve kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katkıları daha güçlü hale gelecek. Kadının gücü Türkiye'nin gücüdür” diye konuştu. Türkiye'de kadın girişimcilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Öztürk, “Sadece iş kurarken değil, kadın girişimcilerin işlerinin devamlılığının sağlanması için de tüm paydaşlar bir arada çalışarak çözüm üretmelidir” dedi.

ANGİKAD olarak, hemen her sektörde faaliyet gösteren güçlü üye profilleri ile ulusal ve uluslararası birçok proje ürettiklerini aktaran Öztürk, ayrıca kız öğrencilerin eğitimine burs ve mentörlük desteği sağladıklarını ifade etti.

“Kadın girişimcilerin desteğe ihtiyacı olduğu konuların başında finansa erişim, dijitalleşme, marka oluşturma, hukuksal haklar ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı geliyor” diyen ANGİKAD Başkanı, “Mevcut durumda iş hayatında kadın ve erkek arasındaki uçurum o kadar fazla ki; kadınların mutlaka özel olarak desteklenmeye ihtiyaçları oluyor. Kısacası 'cam tavan' kadınların üstünde kalın ama şeffaf bir duvar gibi durmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kadın istihdamının arttırılması için yapılan çalışmaların umut verici ancak yetersiz olduğunu söyleyen Hande Öztürk “ANGİKAD olarak bir sloganımız var: 'Yarımdan bir olmaz' diyoruz. Ülkemizin yarısı erkek, yarısı kadın ise, kadının iş hayatına girmesiyle ülkemizin refah seviyesi artacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının yıllardır üzerinde durduğu gibi kadınlara geleneksel cinsiyet rollerinden kaynaklı olarak yüklenen hane ve aile bireylerinin bakımı konusunda bu yükü hafifletecek ve erkeklerin de eşit bir şekilde rol alacağı düzenlemelere ihtiyaç var” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.