Ankara Atılım Üniversitesi'nden "Öğrenci Kongresi"

Atılım Üniversitesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerine araştırma çıktılarını paylaşma ve araştırma ekosistemine katılma fırsatı sağlamayı amaçlayan Mühendislik Bilimleri ve Araştırma Öğrenci Kongresi'ni düzenledi.

Ankara Atılım Üniversitesi'nden "Öğrenci Kongresi"
Yayınlanma:

Atılım Üniversitesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerine araştırma çıktılarını paylaşma ve araştırma ekosistemine katılma fırsatı sağlamayı amaçlayan Mühendislik Bilimleri ve Araştırma Öğrenci Kongresi'ni düzenledi. Bu yıl ilki düzenlenen ve sonraki yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanan kongre, 20 farklı üniversiteden öğrencileri bir araya getirdi.

aw893581-01.jpg

Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılser Devrim, öğrencilerin araştırma ekosistemine daha fazla dahil olmaları açısından kongrenin önemine vurgu yaptı. “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırma Öğrenci Kongresi hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen bir konferans.

aw893581-02.jpg

Bunu her yıl devam ettirerek bir gelenek haline getirmek istiyoruz. Bu konferans çerçevesinde lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz araştırmalarını bize sunacaklar. Özellikle öğrencilerin araştırma ekosistemine lisans seviyesinde girmeleri çok önemli. Biz inanıyoruz ki biz Bu konuda öğrencilerimizi teşvik ediyoruz.

aw893581-04.jpg

Bilim insanları ve lisansüstü öğrencilerine yönelik konferanslar sıklıkla yapılıyor ancak lisans öğrencilerine yönelik bu tür konferansların düzenlenmesi de ilerideki kariyerleri açısından çok önemli. Farklı üniversitelerden önemli katılımlarımız var. Konferansımızda çeşitli mühendislik alanlarından farklı konular ele alınmaktadır. Üniversitemizde 14 farklı mühendislik bölümü bulunmaktadır. 20 farklı üniversiteden öğrenciler katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler."

aw893581-05.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.