Ankara 'buz kesecek', soğuk hava geldi çattı: Türkiye'de sarı kodlu meteorolojik uyarı...

Türkiye'de mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıklarının ardından dondurucu soğuklar geldi çattı. Salı günü için Ankara dahil birçok kente sarı uyarı yapıldı.

Ankara 'buz kesecek', soğuk hava geldi çattı: Türkiye'de sarı kodlu meteorolojik uyarı...
Yayınlanma:

Ocak ayıyla beraber soğuk hava tüm ülkeyi etkisi altına almaya başladı. Ankara'da yağışların da gelmesiyle beraber sıcaklıklar düşmeye başladı. Salı günü için Ankara dahil birçok kente sarı uyarı yapıldı.

Ankara, Aralık ayını mevsim normallerinin üstünde geçirmesinin ardından, son hafta soğuk havaların etkisi altına girdi. 8 Ocak Pazartesi günü yağmur yağışının da etkili olduğu Başkent'te hafta boyunca yağışlar etkili olacak.

9 Ocak Salı gününe de karanlık bulutlu bir hava ile 'merhaba' diyen Ankara, gün içerisinde yağmurun etkisi altında olacak. Sıcaklıkların 5-7 derece seviyelerinde seyredeceği Başkent'te akşam saatleriyle beraber yağmur yağışı yerini karla karışık yağmura bırakacak. Bazı ilçelerde gece ilerleyen saatlerde kar yağışının da yaşanması beklentiler arasında...

Haftanın geri kalanında da benzer hava olayları beklenirken, Başkent'te soğuk hava iyiden iyiye etkisini hissettirecek. Yağış geçişleri kapsamında ise karla karışık yağmur ve kar bu hafta içerisinde zaman zaman etkili olacak.

TÜRKİYE SOĞUMAYA DEVAM EDİYOR

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM), İstanbul ve Marmara Bölgesi için yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın etkisine girileceği belirtildi. Özellikle şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar bekleniyor.

İstanbul Valiliği de sosyal medya üzerinden, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına beklentisi konusunda uyardı.

Özellikle Çanakkale merkezi ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Batı kesimlerdeki yağışlar, Muğla çevresi, İzmir, Manisa, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olacak. Akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.