Ankara buz kesti, şimdi de kar geliyor: Kar bulutları Başkent'in üzerinde bir süre kalacak! | Meteoroloji'den 'sarı' kod!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde sarı kodlu uyarılar yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde kar etkili olacak. Ankara'da da kar yağışı yarından itibaren Başkent'i etkisi altına alacak...

Ankara buz kesti, şimdi de kar geliyor: Kar bulutları Başkent'in üzerinde bir süre kalacak! | Meteoroloji'den 'sarı' kod!
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için 'sarı' kodlu uyarıda bulunarak vatandaşları kuvvetli kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Batı Karadeniz bölgesinde akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen kuvvetli kar yağışı, özellikle Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu ve Sakarya illerini etkileyecek.

Yozgat, Niğde, Antalya, Samsun, Amasya ve Çorum illerinde ise sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illerde yaşayanları ani yağışlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların özellikle ulaşımda ve dış mekan aktivitelerinde dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

ANKARA'DA DONDURUCU SOĞUKLAR KAR YAĞIŞI GETİRİYOR

kopek.jpg

Ankara da ülke genelini etkisi altına alacak kar yağışından nasibini alacak. Başkent parçalı bulutlu ama soğuk geçireceği 25 Ocak Perşembe günü sonrası, kar yağışıyla cuma gününe başlayacak. Son haftalarda ayaz ve kuru soğuğun etkisinde olan Ankara, cuma günü bu sefer de kar yağışının etkisi altında kalacak. Hava durumu bugün en yüksek 5, en düşük -4 derecelerde seyrederken, cuma günü en düşük -2 ve en yüksek 4 derece seviyelerinde olacak.

CUMA KAR GELİYOR, DAHA DA GİTMİYOR

ankarakar.jpg

Cuma günü Ankara'da etkili olması beklenen kar yağışı hafta sonunu da etkisi altına alabilir. Meteoroloji tahminleri cumartesi günü kar ihtimalini düşük görse de bölgelere bakıldığında yüksek noktalarda kar geçişi olabileceği dikkat çekiyor.

Pazar günü geri gelecek kar yağışı, yeni haftada da kendini hissettirecek. Hava tahminlerine göre önümüzdeki haftanın ilk gününde de kar ihtimali çok yüksek.

Ocak ayının son günlerinde Başkent kar yağışı geçişlerinin etkisi altında kalacak...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.