Ankara-Diyarbakır turistik treni bugün hareket ediyor!

Bugün tarihinde önemli bir adım atılıyor; Ankara-Diyarbakır turistik treni, Tarihi Ankara Garı'ndan kalkış yaparak ilk seferine başlıyor.

Ankara-Diyarbakır turistik treni bugün hareket ediyor!
Yayınlanma:

Yolcuların uzun zamandır merakla beklediği bu tren, bugün itibariyle yolculuğa başlıyor. Ankara’dan saat 15.55’te hareket edecek olan tren, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de yola çıkacak.

Turistik Ankara-Diyarbakır Treni, 19 Nisan 2024 – 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'dan Cuma kalkışlı, 21 Nisan 204 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında ise Diyarbakır'dan Pazar kalkışlı olarak hizmet verecek.

Ankara-Diyarbakır güzergahında toplam bin 51 kilometrelik bir hat uzunluğuna sahip olan tren, 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagonlardan oluşuyor.

Bu özel tren seferi, Malatya’da Ankara-Diyarbakır seferinde 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’nda 4 saat, Kayseri’de ise 3 saatlik turizm amaçlı duraklar yapacak. Bu duraklar, yolculara buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.

Ankara-Diyarbakır turistik treni seferleri, bölge ekonomisine canlılık getirerek sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, şehirler arasındaki kültürel iletişimi güçlendirecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.