Ankara haftaya 'donarak' başladı: 23 ilde 'sarı kod' uyarısı | Başkent'te kar yağışı var mı? Yeni haftada hava nasıl?

Ankara haftaya 'donarak' başladı. Başkent'te pazar günü bazı bölgelerde yağan kar sonrası 22 Ocak Pazartesi sabahı oldukça soğuk başladı. Ankara'da haftanın devamında ve ülke genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

Ankara haftaya 'donarak' başladı: 23 ilde 'sarı kod' uyarısı | Başkent'te kar yağışı var mı? Yeni haftada hava nasıl?
Yayınlanma:

Ankara kar yağışı geçişleriyle geçirdiği pazar gününün ardından yeni haftaya başladı. Pazartesi sabahı uyandığında birçok vatandaş don gerçeğiyle karşılaştı. Gece sabaha karşı -5 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı sabah saatlerinde Ankara'da -3 derece seviyelerinde seyrediyor.

Günün kalanında yağış beklenmezken soğuk hava devam edecek. Ayaz ve don riski devam ederken gün içerisinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Ankara'da haftanın geri kalanında yine soğuk hava etkisini sürdürecek. Özellikle akşam saatlerinde daha sert soğukların yaşanacağı haftada henüz perşembeye kadar yağış geçişi görünmüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahminine göre Başkent cuma günü kar yağışının etkisi altında olabilir...

hava-durumu.jpg

23 İLE 'SARI UYARI'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel raporlarına göre, Türkiye genelinde önemli hava durumu değişiklikleri yaşanacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinde yağış bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde sağanak, bazılarında ise kar şeklinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.