Ankara Kent Konseyi ve Halil İbrahim Yılmaz gururu

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) dönem başkanlığını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara Kent Konseyi devralacak. Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile başkentin liderliğinde yeni bir süreç başlayacak…

Ankara Kent Konseyi ve Halil İbrahim Yılmaz gururu
Yayınlanma:

Orhan Kemal ERKILIÇ

Deprem felaketinin devam eden acısı, oluşan seçim havası ve hiç olmadığı kadar artan kuraklık endişesi… Bu yoğun gündemin içinde zorlukları aşmanın tek yolu dayanışmanıdır. Dayanışmanın başkenti de Ankara’dır. İlklerin kenti Ankara yine öncü rolünü üstlenip tarihi bir sorumluluk almaya hazırlanıyor.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) dönem başkanlığını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara Kent Konseyi devralacak.

18 Mart’ta gerçekleşecek organizasyon için hazırlıklar devam ediyor. O gün dönem başkanlığını Ardahan’dan devralacak olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile başkentin liderliğinde yeni bir süreç başlayacak.

İLK GÜNDEM KONUSU DEPREM

Sorumluluk büyük, yük ağır. Zira öncelikli konu canımızı fena halde yakan deprem… ‘Dayanışma Depremden Güçlüdür’ sloganı ile kent konseylerinin dayanışması, afetlere hazırlığı ve müdahaledeki rolleri 18 Mart’taki buluşmanın gündemi olacak. Belediye başkanları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular ve gazeteciler buluşmanın konukları olacak.

YARARLI HİZMETLER ÜRETİYOR

2019 yılından beri AKK Yürütme Kurulu Başkanı olan ve bu süreçte hem Türkiye hem de dünya çapında faaliyetlere, etkinliklere, fuar ve zirvelere imza atan Halil İbrahim Yılmaz, bulunduğu her makamda tüm paydaşları ‘katılımcılık’, ‘ortak akıl’ ve ‘dayanışma kültürü’ etrafında buluşturarak, hep birlikte yararlı hizmetler üretmeye çalışan isimlerden biri. Bunun Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yeni dönemine de yansıyacak olması kuşkusuz büyük şans.

TÜM BÖLGELERDEN KATILIM VAR

Güçlü ve kurumsal yapısı, potansiyeli, önemli çalışma grupları öne çıkan TKKB, coğrafi olarak ülkemizin bütün bölgelerinden ve farklı siyasi yelpazeden belediyelerce kurulmuş olduğu için siyasal / sosyal güce ve etkiye sahip.

ATO ve AKK ile Ankara ve Türkiye’ye katkı sunan Halil İbrahim Yılmaz, TKBB ile de Türkiye’nin ikinci yüzyılına önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.