Ankara’da 10 kişiden 7’sinin borcu yok!

BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak: “İlan ettiğimiz ‘2020 Tasarruf Seferberliği Yılı’ kapsamındaki ‘180 Günde Birlikte Mümkün’ farkındalık projesinin yeni durağı, başkent Ankara oldu.

Ankara’da 10 kişiden 7’sinin borcu yok!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Proje kapsamında gerçekleştirilen, ‘Ankara Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması’ çalışmasından, Ankaralıların tasarruf ve finans tutumuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı. Birevim’in, Ankara’daki marka bilinirlik oranının yüzde 93 olması gururlandığımız bir sonuç oldu.”

Ankara halkı yatırım amacı olarak «konutu» görmektedir.

Ankara’da her 10 kişiden 4’ü, 30 yaşından önce tasarruf yapmaya başladığını belirtmektedir...

Ankara’da yerel halkın yüzde 10’u borçlarını “çalışarak” kapatmayı düşünmektedir. Kredi dışı borcun alındığı yer olarak “aile” ve “esnaf” ön plana çıkmaktadır. Esnaf dayanışmasının Ankara’da önemli olduğu görülmektedir.

Ankara’da her 10 kişiden 3’ü borçlu durumdadır. Her 10 kişiden 1’inin ise, “banka kredisi dışında borcu olduğu” tespit edilmektedir.

Ankara’da tasarruf yapanların yüzde 46’sının “bankada vadesiz hesabı” bulunurken; yüzde 25’inin “evde nakit olarak tuttuğu dövizi” bulunmaktadır. Evde tasarruf amaçlı döviz tutma oranının diğer illere göre yüksek olması dikkat çekmektedir.

Ankara’da her 3 kişiden 1’i tasarruf yapmaktadır...

Birevim’in Ankara’daki marka bilinirliği yüzde 93’tür.

Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemiyle sektörünün lokomotif gücü haline gelen “BİREVİM”; ilan ettiği “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı” kapsamında, ülke sathına yaymayı hedeflediği “180 Günde Birlikte Mümkün” iletişim ve farkındalık projesi için başkent Ankara’daydı. Projenin iç iletişim ve çalışan motivasyonu ayağı olan “Kırmızı Tim”in yeni durağı “Ankara Etimesgut” şubesi oldu. Ayrıca Ankara ziyaretinde, şehre özel gerçekleştirilen “Ankara Yerel Halkının Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Ankara, proje kapsamında, Malatya, G. Antep, Denizli, İstanbul, Konya, Samsun ve Bursa’dan sonra 8. şehir oldu.

Mahir Orak: “Birevim’in, başkentimizdeki marka bilinirlik oranının yüzde 93 olması şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu.”

İlan ettikleri “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı”, kapsamında düzenledikleri iç iletişim ve çalışan motivasyonu ayağı olan “Kırmızı Tim” gibi uygulamaların Tasarruf Finansı sektörü için bir ilk olduğunun altını çizen BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak; “İlan ettiğimiz tasarruf seferberliği kapsamındaki ‘180 Günde Birlikte Mümkün’ farkındalık projemizin yeni durağı başkentimiz oldu. Ankara’ya özel gerçekleştirdiğimiz, “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması” çalışmamızdan, Ankara halkının tasarruf ve finans tutumuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı. Birevim’in, başkentimizdeki marka bilinirlik oranının yüzde 93 olması şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu.” dedi.

Kırmızı Tim Canlı Yayını

Ankara Etimesgut şubesinde, tüm şube çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen Kırmızı Tim canlı yayınında, başkentin, tasarrufun bir finans aracı olduğu Tasarruf Finansı alanındaki yükselen grafiğiyle kendileri için yıldız şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan BİREVİM Pazarlama ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Sübar Özdemir ise şöyle kaonuştu: “Bu çalışmamızın ve ‘Birlikte Tasarruf Finansı’ yöntemimizin ülke genelindeki sonuçları ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 4 yıl gibi kısa bir zamanda sektörde faaliyet gösteren bir marka olarak, sektördeki her 3 müşteriden 1’inin ev ve araba sahibi olmasına vesile olduğumuz gibi, emekliden çiftçiye; yeni evli çiftten tüm aile bireylerine, her kesimin farklı ihtiyaçlarına paylaşım ekonomisinin bir parçası olması için çalışıyoruz.”

Özdemir, BİREVİM olarak en büyük farklarından birinin de, tasarrufları planlanabilir temel ihtiyaçlara yönlendirmeleri olduğunu vurgulayarak; “Ankara araştırmamızın sonuçları, hem marka olarak bizim var olma sebeplerimize çok yakın hem de Ankara’nın ve Türkiye’nin geleceği için umut verici.” dedi.

Ankaralılar tasarrufa 30 yaşından önce başlıyor

Öncelikle, Ankara’ya özel gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarına değinen Ankara Etimesgut Şube Müdürü Hanife Karakaş Erişgin ise şunları söyledi: “Ankaralıların yarıya yakınının, tasarrufa “30 yaşından önce başladığı” tespit edildi. Ankara’da tasarruf etme amacında ilk sırada ‘konut’ yer alıyor. Hem genç yaşta tasarruf alışkanlığı hem de “konut” gibi önemli bir ihtiyaç için kolektif bilinç açıkçası bizi şaşırtmadı. Ankara’da tasarruf yapanların yüzde 46’sının “bankada vadesiz hesabı” bulunurken; yüzde 25’inin “evde nakit olarak tuttuğu dövizi” bulundurduğu tespit edildi. Evde tasarruf amaçlı döviz tutma oranının diğer illere göre yüksek olması dikkat çekici. Başkentimizde, kredi dışı borcun alındığı yer olarak “aile” ve “esnaf” ön plana çıkmaktadır. Esnaf dayanışmasının Ankara’da önemli olduğu görülmektedir.”

Ankara’da 10 kişiden 7’sinin borcu yok

Konuşmasında, Ankara’da, her 10 kişiden sadece 3’ünün borçlu durumda olduğunu vurgulayan Hanife Karakaş Erişgin, “Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım. Bu rakam aynı zamanda, Ankara’da her 10 kişiden 7’sinin borcu olmadığını gösteriyor. Başkent Ankara’nın, sosyal finans anlamında büyük potansiyeli var ama bu potansiyelin yeterince harekete geçmediği gözlemlenmekte. Bundan dolayı tasarruf etme potansiyeli olanları sosyal finans konusunda motive etmek önem taşıyor. Bu nedenle, başta Tasarrufa İlk Adım olmak üzere, farklı kampanya ve ürünler geliştirerek tasarruf sahiplerimize sunmaya başladık.”

Hanife Karakaş Erişgin: “Ankaralı tasarruf sahiplerimiz, Tasarrufa İlk Adım paketine de büyük ilgi gösterdi. Ankara Etimesgut şubemiz bu yılın ilk 8 ayında 57 bin başvuru alarak, diğer yıllara oranla büyük bir gelişme kaydetti.”

Kırmızı Tim canlı yayınında, sektörde bir ilk olan ve yenilikçi bir yaklaşım getiren Tasarrufa İlk Adım Paketine de değinen Ankara Etimesgut Şube Müdürü Hanife Karakaş Erişgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara Etimesgut şubesi olarak sadece 2020 yılının ilk 8 ayında 57 bin başvuru alarak, diğer yıllara oranla büyük bir gelişme kaydettik. Bu yılın ilk 8 ayında teslimat adetlerimizde ise, geçen yılın aynı dönemine göre 2 kat artış yaşandı. Ayrıca, ilk 8 ayda sözleşme sayımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60’a ulaşan bir artış gerçekleştirdik. Bir yandan Ankara’da ki tasarruf sahiplerimizin ev ve araba hayalini gerçekleştirirken, diğer yandan, ilk 8 ayda yaptığımız teslimatlarla, Ankara ekonomisine 53 milyon TL katkıda bulunduk. İlimiz özelinde bu yılın sonuna kadar hedefimiz, 57 bin Ankaralıyı daha BİREVİM yöntemleri ile tanıştırmaktır.”

BİREVİM Ankara Etimesgut şubesi çalışanları izlenimlerini aktardılar

Kırmızı Tim canlı yayınına ayrıca, sahada sürekli tasarruf sahipleri ile birlikte olan BİREVİM Ankara Etimesgut şubesi çalışanları Hasan Gürkan Çolak, Gökhan Özkan, Osman Ferhat Akyürek, Yusuf Yıldız, Gamze Kartal, Mustafa Çakmak, Mukaddes Aktürk, Derya Barsboğan da katılarak, sıcağı sıcağına sahadan ve şubeden değerlendirmelerini aktardılar.

BİREVİM Ankara Etimesgut şube çalışanları, özellikle son dönem ulaşılan başarının nedenleri şu başlıklarla özetlediler:

Tasarruf sahiplerimizle her aşamada mutabık kalarak

Doğru üretimin yapılmasına vesile olarak

Tasarruf sahibi memnuniyetini sağlayarak

Tasarruf sahibine verdiğimiz her bilginin tüm süreçte aklına yattığından emin olarak

Daha fazla tasarruf sahibine ulaşarak daha fazla hayallerin gerçekleşmesine vesile olarak

Tasarruf sahibinin kapıdan girdiği andan itibaren ve ulaşılabilir hayaller kurdurmaya vesile olup, gerçekleştirilebilir hedeflerle yönlendirerek

Hem şube içinde hem de şubemize gelen tasarruf sahiplerimizle bir aile gibi hareket ederek

Şubemize gelen kimseyi dış görünüşüne göre değerlendirmeyerek ve önyargıyla yaklaşmayarak

Tasarruf sahiplerimizi iyi analiz edip onlar için doğru algıyı oluşturarak

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.