Ankara’da ilk 3 boyutlu yaya geçidi

"Yaya öncelikli trafik yılı" etkinliğinde Altındağ Belediyesi tarafından Ankara’nın ilk 3 boyutlu yaya geçidi hayata geçirildi.

Ankara’da ilk 3 boyutlu yaya geçidi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Karapürçek Şehit Osman Kablan Ortaokulu önünde yapılan etkinliğe İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Muhterem İnce ve Asım Balcı öğrencilerle birlikte yayalara bilgilendirici broşür dağıtarak uyarılarda bulundular. Etkinlikte Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Ankara’nın ilk 3 boyutlu yaya geçidi de hayata geçirildi. Yaklaşık 2 saat süren yaya güvenliği nöbetinde çocuklara kırmızı düdük dağıtıldı.

“AMACIMIZ FARKINDALIĞI ARTTIRMAK"


Uygulamanın toplumda farkındalığı artırmak için düzenlendiğini ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Daha önce yaya geçişlerinde öncelik tanınması yönünde kanun ve düzenleme yapılmıştı mevzuatımızda. Türkiye Büyük Millet Meclisimizde böyle bir düzenleme çıkmıştı. Biz bunun farkındalığını oluşturmak ve uygulamasını tekrar hatırlatmak üzere Sayın Bakanımız Süleyman Soylu bugün İçişleri Bakanlığı olmak üzere 81 ilimizde böyle bir faaliyet yapıyoruz çocuklarımızla. Amacımız toplumumuzda yaya önceliğinde farkındalığı artırmaktır. Trafik lambası bulunmayan yerlerde araçların durmasını bilinçlendirmektir” dedi.

aw817925_07.jpg

“YAYALARA ÖNCELİK VERİLMELİ”


Altındağ Belediye Başkanı Balcı ise 3 boyutlu yaya geçidinin hayata geçirilmesinden mutlu olduklarını ifade etti. Balcı, “Gerçekleştirilen yaya güvenliği nöbetinde başkentimizin ilk 3 boyutlu yaya geçidini de hizmete aldık. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulun önünde yaptığımız farkındalık etkinliği çok önemliydi. Araç sürücülerinin yaya geçiş noktalarında yayalara öncelik vermelerini istiyorum. Bu bir kural değil artık alışkanlık olmalı” diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.