Ankara’da tesis atağı

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı çocukların ve gençlerin için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tesis hamlesine devam ediyor.

Ankara’da tesis atağı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da spora ve sporcuya yatırım artarak devam ediyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek isteyen Spor Toto Teşkilat Başkanlığı çocukların ve gençlerin için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tesis hamlesine devam ediyor.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli çalışarak çocukların spor yapabilmelerine fırsat vermek için ülke genelinde büyük sorumluluk üstlenerek okullara spor alanları yapılması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmenin gururunu yaşıyor. Teşkilat bu amaçla Ankara’da spor yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Amaç gençleri kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak ve geleceği başarılı sporcularını yetiştirmek.

yenimahalle-11.jpg

ANKARA’YA YENİ SPOR SALONLARI YAPILIYOR

Sporun her alanında ve her kademesinde destek vermekten çekinmeyen Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, bu sefer desteklerin en anlamlısını ve en değerlisini geleceğimiz olan çocuklar ve gençler için veriyor. Çocukların eğitim aldığı zaman dilimleri başta olmak üzere okul faaliyetlerinde ve okul sonrası kullanabilmeleri için il ve ilçelerde 347 futbol sahası, 279 basketbol ve voleybol sahası, 22 kapalı spor salonu ve 39 tenis kortu olmak üzere 687 adet spor tesisin yapımına destek oldu.

YENİMAHALLE’DE BAŞLADI

Yapılan bu tesise ek olarak okulların kullanmakta oldukları mevcut spor tesislerinin de ihtiyacı olan tüm bakım ve onarımın çalışmalarına da maddi katkı sağladı. 2011 yılında ilk olarak Ankara Yenimahalle’de yapılan spor salonu ile başlatılan; ihtiyacı olan her okula bir spor salonu kazandırma projesinde bugün müthiş bir rakama ulaştı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bu projeye tam olarak 114 milyon 530 bin TL kaynak aktararak geleceğimiz olan çocuklara en büyük yatırımı yaptı.

HEM ÖĞRENCİLERİN, HEM DE BÖLGE HALKININ HİZMETİNDE

Yapılan protokolle spor tesislerinin ve salonların yerleşim yerinin merkezi olması dolayısıyla halkın kullanımına da sunulacak. Okul saatleri dışında aileler çocukları ile birlikte gelip spor yapma imkanına sahip olacak. Hemen hemen her yaştan kesimin kullanabileceği bu tesislerin sporu toplumun tabanına yayacağı, yaşayan spor tesislerinin ortaya çıkması hedefleniyor. Projeler Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdareleri, Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları ile yapılan ortak çalışma sonucunda hayata geçirilmektedir.

yenimahalle-111.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.