Ankara'daki belediyelerin büyük bir eksikliği var!

Sporun birçok dalında başarılı oyuncular yetiştiren Başkent Ankara'da özellikle belediyelerin basketbol ve voleybol branşlarında çalışma yürütmemesi ve destek sağlamaması büyük bir eksiklik olarak ön plana çıkıyor.

Ankara'daki belediyelerin büyük bir eksikliği var!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Galatasaray, PTT, Yenişehir Hortaş, Adana Güney Sanayi, Kayseri Emniyet Spor, Yıldırım Spor'da oynayan ve sonrasında antrenör olmaya karar veren Erol Pehlivan, arkadaşı Kemal Yüce ile Ankara Güneş Spor Akademisi'ni kurdu.

untitled-1-005.jpg

Akademi'de ilkokul çağındaki çocukları basketbol altyapısında yetiştiren Pehlivan, "İlk adımı, ilk hecelemeyi bizimle öğreniyorlar. Altyapıyı iyi verdiğimizi başarılarımızla gözlemliyoruz. Her çocuğun hayatında spor olması gerekiyor. Spor, çocukların içindeki enerjiyi atabileceği en faydalı noktalardan biri." diye konuştu.

untitled-1-006.jpg

Pehlivan, eğitim kurumlarının spora teşvikte önemli bir adım olduğunu kaydederek, "Üniversite sınavına yönelik öğrencileri yetiştiren özel okullardan 'spor yapmayacaksın' söylemlerini duyuyoruz. O yaş grubundaki çocuklar yine spor yaparak eğitimine devam edebilir. Ortaokul ve lise dönemlerinde kolaylıkla her iki alan da ilerletilir. Bu olumsuz yönlendirme maalesef kötü. Müfredat içerisinde de sporun daha geniş yer alması gerekiyor." dedi.

ANKARA'DAKİ BELEDİYELERİN BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ VAR!

Başkent Ankara'daki belediyelerin altyapıları hakkında bir değerlendirmede bulunan Erol Pehlivan özellikle basketbol ve voleybol alanlarında büyük bir eksikliğin olduğunu dile getirdi.

untitled-1-004.jpg

Pehlivan, "Ankara'daki belediyelerin özellikle basketbol alanında bir destek sağladığını görmedim. ASKİ'nin bir basketbol takımı var ancak altyapıda yok. Belediyelerin altyapılarda bir basketbol ya da voleybol takımı yok. Bu alanlarda bir faaliyet gösterilmiyor. Faaliyet gösterilmediği gibi bir destek de yok maalesef. Belediyeler bu alanlarda altyapılarını kurabilir, destek çalışmaları yürütebilir. Bizler kendi imkanlarımızla bu alanı kurduk. Özellikle belediyeler için büyük bir maliyet olmayacaktır. Rahatlıkla bir altyapı takımı kurulabilir. Bu büyük bir eksiklik. Ne kadar çok çocuğa ulaşabilirsek ne kadar çok çocuk işin içine girerse o zaman bu yelpazeden daha çok oyuncu üstyapıya ulaşır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.