Ankaragücü sezonu açıyor

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu bu akşam oynanacak MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı ile başlıyor.

Ankaragücü sezonu açıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu bu akşam oynanacak MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı ile başlıyor. Altı yıl aradan sonra Süper Lige yükselen Sarı lacivertlilerde tek hedef sezona üç puanla başlamak. Osmanlı Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek.

Altı yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lige yükselen MKE Ankaragücü sezona Galatasaray maçı ile merhaba diyor. Sarı lacivertliler zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girip maç saatini beklemeye başladı.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Sezona Erzurum’da yaptığı hazırlık kampı ile başlayan Ankaragücü hazırlıklarını Ankara’da Beştepe Tesisleri’nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı. Son antrenmana ısınma hareketleri ile başlayan futbolcular pas çalışmalarının ardından çift kale maç ile antrenmanı tamamlarken takımda morallerin yüksek olduğu görüldü. Galatasaray maçının taktik çalışmasında futbolcuların ortaya koyduğu performans göz doldururken futbolcuların gol bölgelerindeki başarılı hareketleri büyük alkış aldı.

TAKIMIMIZ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Galatasaray maçı öncesi MKE Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu takıma moral vermek için yemek organize etti. Takımın gerçekleştirdiği antrenmanın ardından bir restoranda akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Başkan Mehmet Yiğiner ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Keyifli sohbet havasında geçen yemekte bütün temenni ve dilekler lige iyi bir başlangıç yapmak oldu. Yemekte kısa bir konuşma yapan Başkan Mehmet Yiğiner, “Galatasaray karşısında sezonun ilk maçını kazanmak sahaya çıkacaklarını ve lige kazanarak başlamak istediklerini” söyledi.

GALATASARAY ÜSTÜN

İki takım arasında geride kalan lig maçlarında Galatasaray'ın galibiyetlerde 59-17, gol sayısında da 193-81 gibi büyük üstünlüğü bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, başkent ekibiyle Ankara'da yaptığı 47 maçın 23'ünü kazandı, 13'ünde yenildi. Galatasaray ile MKE Ankaragücü, lig tarihinde Ankara'da 47 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, genel toplamdaki üstünlüğünü deplasmanda da göstererek, rakibine galibiyet sayısında 23-13 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara'daki 11 maçta ise eşitliği bozamazken, Galatasaray 75, MKE Ankaragücü 48 gol attı. Taraflar Ankara'da en son 2 Ekim 2011'de karşılaştı, Galatasaray sahadan 3-0 galip ayrıldı. Galatasaray, MKE Ankaragücü karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini, 1992-1993 sezonunun son haftasında, Ankara'da 8-0'lık skorla elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezonu Beşiktaş'ın önünde averajla şampiyon tamamladı. MKE Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde en farklı galibiyetini, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçta 3-0'lık skorla aldı.

HAKEM ÜMİT ÖZTÜRK

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemlerini açıkladı. Bu akşam Osmanlı Stadı’nda MKE Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynanacak mücadeleyi Ümit Öztürk’ün yöneteceğini açıkladı. Öztürk’ün yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu olacak.

İki takım Süper Lig'de en son, Ankara temsilcisinin küme düştüğü 2011-2012 sezonunda karşılaştı. Galatasaray, rakibini Ankara'da 3-0, İstanbul'da da 4-0'lık skorlarla mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.