Ankaralılar dikkat: Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor

Bu hafta, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, hafta sonuna kadar yüksek sıcaklıkların devam edeceğini belirtti. Başkent Ankara'da da hafta sonuna kadar yağış beklenmiyor.

Ankaralılar dikkat: Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik'e göre, hafta boyunca sıcaklıklar genel olarak 6 ila 10 derece arasında mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Hafta sonuna gelindiğinde ise sıcaklıkların hafifçe düşeceği ancak hala mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, en yüksek sıcaklıkların yaşanacağı öngörülüyor. Çelik'e göre, Adana'da sıcaklık 32 dereceye kadar yükselebilirken, Güneydoğu Anadolu'da 30-31 derece aralığında seyredecek. Bu bölgelerde ilçe bazında sıcaklıkların daha da yükselebileceği belirtiliyor.

BATI BÖLGELERİNDE ARALIKLI YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Batı bölgelerinde ise sıcaklıkların artışına bağlı olarak aralıklı yağışlar bekleniyor. Ancak Çelik, bu yağışların gün boyunca devam etmeyeceğini ifade ediyor. Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de kısa süreli sağanak yağışların olabileceği belirtiliyor.

HAFTA SONU KUZEYBATI BÖLGELERİNDE GENİŞ ALANLARA YAĞIŞ

Hafta sonuna gelindiğinde ise kuzeybatı bölgelerinde geniş alanlara yağış beklentisi var. Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de yağışların görülmesi öngörülüyor.

HAVA DURUMU BÜYÜKŞEHİRLERDE

Ankara'da cumartesiye kadar yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar hafta içinde 26-28 derece civarında seyredecekken, hafta sonunda 22 dereceye düşmesi öngörülüyor. İstanbul'da ise perşembe ve cuma günleri kısa süreli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar, hafta boyunca mevsim normallerinin 6-7 derece üzerinde seyredecekken, hafta sonunda 19-20 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İzmir'de ise önümüzdeki 3 gün boyunca kısa süreli sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar hafta sonuna doğru 4-5 derece düşecek ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.