Ankaralılar gelenek bozmadı

Yaptığı çalışma ve projelerle adından sıkça söz ettiren Ankara Birlik Derneği geleneksel hale getirdiği aşure programında bir araya geldi.

Ankaralılar gelenek bozmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yaptığı çalışma ve projelerle adından sıkça söz ettiren Ankara Birlik Derneği geleneksel hale getirdiği aşure programında bir araya geldi. Aşurelerin yapılıp dağıtıldığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Düzenlenen aşure programına AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özbek, Kırıkkale Dernekler Federasyonu Cemal Sertkaya, AHİD Mamak Şube Başkanı Osman Emir, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ankara--22.jpg

BİRLİĞİN SİMGESİDİR

Düzenlenen aşure programında konuşan Ankara Birlik Derneği Başkanı Bayram Mutlu “Ankara’da Birlik Derneği olarak düzenlediğimiz aşure programına hepiniz hoş geldiniz. Peygamber efendimizin “Allah’ın Ayı” diye nitelendirdiği Muharrem ayının içerisindeyiz. Yine peygamber efendimiz ‘Her kim ki aşure gününde ailesine ve etrafına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder’ buyurmuşlardır. Bu düsturla bugün de burada Ankara’da Birlik Derneği olarak sizlere birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, paylaşmanın, dayanışmanın ve bereketin simgesi olan aşureyi dağıtmak istedik. Yüce rabbim, vatan topraklarında kaynatılan ve dağıtılan aşurelerin, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasıdır. Dağıtılan aşurelerin evlerimize, işyerimize bereket getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Davetimize katılımınızdan dolayı tüm gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.