ANKESOB'dan Başkan Tuna'ya Ahilik Haftası ziyareti

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, beraberindeki ANKESOB yöneticileri ile birlikte 31. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'yı makamında ziyaret etti.

ANKESOB'dan Başkan Tuna'ya Ahilik Haftası ziyareti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ziyarette bir konuşma yapan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, "Bu hafta Ahilik Haftası. Bu nedenle ziyaretinize geldik. Ahilik teşkilatı, 800 yıl önce Ahi Evran-ı Veli Hazretleri tarafından kurularak geliştirilen ve özellikle Anadolu’da yayılmış esnaf ve sanatkar örgütlenmesidir. Ahi Evran, zaviye ve tekkeleri birer meslek kuruluşları haline getirerek esnafın birlik ve beraberliğini sağlamıştır. Ahilikte bizim için helal kazanç çok önemlidir. 800 yıldır ayakta kalan Ahilik kültürünü esnaf ve sanatkarlar olarak 21. yüzyılda bizler temsil etmeye, yaşatmaya çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımız her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş, olmaya da devam edecektir." dedi.

ESNAFIMIZ İŞİNDE MOTOR GİBİDİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da konuşmasında "Değerleriyle, memleketimizin en ücra noktasına kadar ulaşarak, etkisi altına almış Ahi Evran-ı Veli Hazretlerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülke olarak çok büyük badireler atlattık. Esnaf ve sanatkarlarımız devleti ve ülkesi söz konusu olunca her zaman üzerine düşeni yaptı, bundan sonra da layıkıyla yapacaktır. Esnafımız sessizdir ama işinde motor gibidir, vatanımızın temel taşıdır. Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan esnaf ve sanatkarlarımız hiç düşünmeden canları, malları pahasına, cesaret ve kararlılıkla dimdik ayakta durmuşlardır. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, üretim, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe bizi kimse yıkamaz. 31. Ahilik Haftası'nın tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

mehmet-002.jpg

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.