Apaydın: “Her yıl ortalama 400 bin kaza meydana geliyor”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, her yıl ülkemizde ortalama 400 binden fazla trafik kazasının meydana geldiğini belirtti.

Apaydın: “Her yıl ortalama 400 bin kaza meydana geliyor”
Yayınlanma:

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, son 5 yılda ülkemizde 2 milyon 126 bin 819 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 1 milyon 392 bin 398 vatandaşımızın yaralandığını ve 12 bin 798 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. Apaydın, kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hız, alkollü araç kullanımı ve sürüş esnasında telefon kullanımından kaynaklandığını belirterek, trafikte farkındalık ve kurallara uyma bilincinin her zaman var olması gerektiğine vurgu yaptı.

araba-001.jpg

Ayrıca, trafikte yaya olarak da sürücü olarak da sorumluluk sahibi olunması gerektiğine dikkat çeken Apaydın, yolların ve araçların her geçen gün daha güvenli hale getirilmesine rağmen trafik kazalarının azalmamasının sorumluluk bilincinin yetersizliğine işaret ettiğini söyledi. Trafikte güvenli yolculukların sadece sürücülerin değil, yayaların da sorumluluğunda olduğunu belirten Apaydın, trafik kurallarına uyulması, yaya geçitlerinin kullanılması, emniyet kemerlerinin takılması gibi kurallara uyulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.