Araç muayene döneminde yeni sayfa: Zorunluluk kalktı!

TÜVTÜRK, milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönemin resmen başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, bazı araçların muayene zorunluluğunun artık kaldırıldığı belirtildi.

Araç muayene döneminde yeni sayfa: Zorunluluk kalktı!
Yayınlanma:

TÜVTÜRK tarafından yapılan bilgilendirme mesajında, araçların güvenliği ve çevreye duyarlılığını artırmayı amaçlayan adımların atılacağı ifade edildi. Bu kapsamda, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasaklandığı belirtildi.

Yeni bir araç alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğunun olmadığına dikkat çekildi. Bu nedenle, 2021 ve önceki yıllara ait araç sahiplerinin muayene sürelerinin geldiğinde hızlıca TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Muayene süresini kısaltmak ve yoğunluğu azaltmak amacıyla egzoz emisyon ölçümü işleminin farklı yetkili bayilere devredildiği belirtilirken, randevu sistemindeki yoğunluğa çözüm olarak Türkiye'nin 77 şehrinde mobil istasyonların faaliyete geçirildiği açıklandı.

Seyyar istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılabilirken, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesinin yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebildiği ifade edildi. Egzoz gazı emisyon ölçümünün sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda yapıldığı, traktör muayenelerinin ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda gerçekleştirilebildiği aktarıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.