Arı kovanı hırsızlığı arttı!

Balıkesir Burhaniye'de arı kovanlarında bakım çalışmaları bahar aylarının gelmesiyle birlikte önem kazandı ancak son günlerde yaşanan hırsızlık olayları halkı tedirgin ediyor.

Arı kovanı hırsızlığı arttı!
Yayınlanma:

Balıkesir Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Dokuz, son günlerde 100’e yakın arı kovanının çalındığını belirterek, denetimlerin artırılmasını istedi.

"ARI TAŞIYAN ARAÇLAR DAHA SIK DENETLENSİN"

Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Dokuz, arıcıların emeklerinin zayi olmasından çok endişeli olduğunu, güvenlik güçlerinin arı taşıyan araçları daha sık denetlemelerini istedi. Burhaniye 3 bine yakın kovan bulunduğunu anlatan Abdullah Dokuz, “Baharın gelmesi ile birlikte arıcılar hareketlendi. Geçtiğimiz günlerde Ayvalık Altınova da ve Dikili Salihler altında bir arkadaşımızın 74, bir arkadaşımızın da 24 adet arılı kovanı çalındı. Bu da arkadaşlarımızı tedirgin etti. Geçtiğimiz sezonda bal iyi pare edince arıcılara bir heves geldi. Ancak, hırsızlar bu hevesi kırdı. Polisin ve jandarmanın arı taşıyan araçları daha sık denetlemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.