Asgari Ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu?

Temmuz ayı içerisinde asgari ücret zam beklentisi yüksek. Peki temmuz içerisinde asgari zam gelecek mi? Temmuz ayında Asgari ücret ne kadar ne kadar olacak?

Asgari Ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli oldu mu?
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusunda seçim öncesi herhangi bir söz verilmediğini belirtti. Ancak temmuz ayında konuyu yeniden değerlendireceklerini ve bu konuda bir karar alacaklarını ifade etti.

Bakan Bilgin ayrıca geçtiğimiz yıl asgari ücret konusunda Türkiye'nin duyarlı davrandığını ve Temmuz ayında iyileştirme yapıldığını söyledi. Fiyatların asgari ücreti tahrip ettiğini belirten Bakan, bu yıl beklenmedik bir zam yapıldığını da vurguladı.

asgari-ucret.jpg

Bakan Bilgin, asgari ücreti yukarıya çekmenin tüm ücret sisteminde bir değişikliğe neden olduğunu ve asgari ücret üzerinde çalışanların işverenlerinden aynı oranda zam istediklerini dile getirdi. Ayrıca asgari ücretin yukarıya çekilmesinin, diğer ücretlerde de artışa neden olduğunu belirtti.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI BELİRLENDİ Mİ?

asgariucret.jpg

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücrete zam konusunda Temmuz ayında bir değerlendirme yapılacağını ve şu an için rakam veremeyeceğini belirtti. Bilgin, Cumhurbaşkanı'nın bu konuları seçim vaadi haline getirmediğini söyledi. Asgari ücretin diğer ücretleri de düzenleyici etkisi olduğunu vurgulayan Bilgin, asgari ücretin yılda bir kez düzenlendiğini ancak enflasyondan ötürü geçen sene 6 ayda bir düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca geçen sene yapılan zammın 8 bin 500 liranın reel etkisinin Temmuz ayında değerlendirileceğini söyledi. Bakan Bilgin, asgari ücretin yukarıya doğru değiştirdiği ücret sistemine vurgu yaparak, asgari ücretin üzerinde çalışanların da işverenlerinden aynı oranda zam istediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.