Avrupa Birliği onayladı: Yunan adalarına yedi günlük vize ile seyahat hakkı

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyaretinde Miçotakis ile bir araya gelmiş ve dostane geçen toplantının ardından vize serbestisi, Avrupa Birliği sürecine destek ve ticaret hacmini arttırma gibi önemli açıklamalar gelmişti.

Avrupa Birliği onayladı: Yunan adalarına yedi günlük vize ile seyahat hakkı
Yayınlanma:

Türk vatandaşları artık Türkiye’ye yakın olan on Yunan adasına seyahat ederken kapıda tek girişli ve 7 gün süreyle geçerli olan vize alabilecekler. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Avrupa Birliği Komisyonu'nun bu uygulamayı onayladığını açıkladı. Keçeli, Yunan yetkililerinin Türk turistlere yönelik bu vize uygulamasının AB Komisyonu tarafından onaylandığını ve Yunan makamlarının bu konuda bir yönetmelik hazırladığını aktardı.

YUNAN ADALARINA 7 GÜN VİZE

Sözcü Keçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı görüşme sonrasında duyurulan "Yunan adalarında Türk turistlere sınırda bir hafta vize uygulaması" hakkında bilgi verdi.

Keçeli, Yunanistan yetkililerinin Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına turistik seyahatlerinde sınırda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulanması planının AB Komisyonu tarafından onaylandığını ve Yunan makamlarının konuyla ilgili bir yönetmelik hazırlığında olduğunu kendilerine aktardığını belirtti.

Miçotakis'in Atina'da gerçekleşen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin AB üyelik sürecine destek veren Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlama talebinin AB Komisyonu tarafından olumlu karşılandığını açıkladığı hatırlatıldı.

1 haftalık vizenin fiyatının da 60 Euro olarak belirlendiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.