Bağ-kur affı çıktı mı? Hangi borçlara af çıktı?

Vergi affı borç yapılandırma kanununun yasalaşmasıyla birlikte Bağ-kur affı çıktı mı? sorusu merak ediliyor. Bağ-kur tescil affı ne zaman çıkacak? Hangi borçlara af çıktı?

Bağ-kur affı çıktı mı? Hangi borçlara af çıktı?
Yayınlanma:

21 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ait borçları kapsayan 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' sonrasında Bağ-kur sicil affı olacak mı olmayacak mı merak ediliyor.

bag-kur-affi.jpg

Kanunla birlikte SGK prim borçları, GSS borçları, idari para cezaları; askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, genel sağlık sigortası borçları, sosyal destek prim borçları, işsizlik sigortası için yapılandırma sağlanacak. Peki, Bağ-kur bu yapılandırmaya dahil olacak mı? Bağ-kur affı çıktı mı?

BAĞ-KUR AFFI ÇIKTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü vergi affı kanun tasarısı TBMM'de görüşülerek Resmi Gazete'de yayımlanarak geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdi.

bag-kur-affi-cikti-mi.jpg

Kanunla birlikte SGK prim borçları, GSS borçları, idari para cezaları; askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, genel sağlık sigortası borçları, sosyal destek prim borçları, işsizlik sigortası için yapılandırma hakkı tanındı.

En son düzenlemenin 2021 yılında gerçekleştirilen Bağ-Kur prim borçları hakkında herhangi bir yapılandırma veya borçların silinmesine ilişkin bir madde yer almadı.

VERGİ AFFI İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ

Vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçları da kapsayan kanundan yararlanmak için son başvuru tarihi merak konusu oldu.

vergi-borcu.jpg

Vatandaşlar başvurularını, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfası gib.gov.tr adresinden yapabilecek. Ayrıca, vergi dairelerine bizzat başvurarak veya posta yoluyla da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi affı için son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2023.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.