Bakan Göktaş'tan müjde: Evlilik kredisi ödemeleri başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Göktaş, iki yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği sağlayan Aile ve Gençlik Fonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş'tan müjde: Evlilik kredisi ödemeleri başladı!
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak başlatılan fona şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirtti. "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor," dedi.

'EVLİLİK KREDİSİNDE ÖDEMELER BUGÜN BAŞLIYOR'

Projeyle aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasının hedeflendiğini vurgulayan Göktaş, "Fondan yararlanmak isteyen gençlerin, bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında da bu hizmetlerden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor," dedi. Başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını açıklayan Göktaş, ilk etapta 450 çifte toplam 67,5 milyon TL destek verileceğini duyurdu.

Bakan Göktaş, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'na ilişkin soruları da yanıtladı. "15 Mayıs Dünya Aile Günü'nde kamuoyuyla paylaştığımız belge, 2024-2028 yıllarını kapsıyor ve 5 stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyeti içeriyor," diye belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.